Antena 3 CNN Economic Biz News Companiile aeriene Emirates, Qatar, Watania şi Pegasus intră pe piaţa românească din 2011

Companiile aeriene Emirates, Qatar, Watania şi Pegasus intră pe piaţa românească din 2011

Companiile aeriene Emirates, Qatar, Watania şi Pegasus intră pe piaţa românească din 2011
Sursa foto: Foto: arabiansupplychain.com
16 Noi 2010   •   19:33

Bătălie aprigă în aer! Unele dintre cele mai renumite companii aeriene din lume intră de la anul pe piaţa românească. Vorbim despre trei companii arabe şi una turcească. Venirea lor la Bucureşti e o ameninţare pentru companiile aeriene de la noi. Dar, un avantaj pentru pasageri, care vor avea parte de curse mai scurte şi la preţuri mai avantajoase spre şi dinspre Orientul Mijlociu.

Emirates, Qatar Airways, Watania şi Pegasus Airlines sunt companiile care vor opera zboruri din 2011 de la Bucureşti. Qatar Airways negociează venirea de 5 ani.

Din ianuarie, Qatar va introduce zboruri din Bucureşti spre Doha. Durata călătoriei va fi de patru ore şi jumătate. Acum, pe aceeaşi rută, cursa - operată de o companie turcească - se face cu escală şi durează aproape 12 ore.

Qatar şi Emirates au pus ochii de mai mult timp pe destinaţii precum Bucureşti,Budapesta sau Sofia. Şi Wataniya Airways, cel mai nou operator din Kuweit, ar vrea să vină la noi.

Din ianuarie, Pegasus Airlines va opera curse Bucureşti-Istanbul. Biletele vor fi mai ieftine cu 20 de euro decât sunt în prezent pe aceeaşi rută. Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, Emirates, va introduce de la anul cursa Dubai-Budapesta, via Bucureşti.

Destinaţiile din Orientul Mijlociu sunt în prezent acoperite de la Bucureşti de Tarom. În total, peste 80 de mii de pasageri merg anual spre destinaţii arabe.

De câteva luni companiile aeriene arabe au început recrutarea personalului din România. Angajează, aproape lunar, însoţitori de zbor. Oferă salarii de minimum 2.200 de euro, masă, cazare, dar şi cerinţele sunt pe măsură.


Companiile aeriene Emirates, Qatar, Watania şi Pegasus intră pe piaţa românească din 2011



×
Subiecte în articol: companii aeriene
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close