Antena 3 Economic Biz News Cutremurul din Japonia aduce costuri de 700 de milioane de dolari pentru grupul AIG

Cutremurul din Japonia aduce costuri de 700 de milioane de dolari pentru grupul AIG

de Antena3.ro    |    20 Mar 2011   •   15:36
Cutremurul din Japonia aduce costuri de 700 de milioane de dolari pentru grupul AIG
Sursa foto: Foto: Mediafax

 Grupul de asigurări AIG, salvat de la faliment în timpul crizei financiare de statul american, a anunţat costuri de aproximativ 700 de milioane de dolari în primul triesmtru din cauza cutremurului din Japonia, transmite Bloomberg.


Costurile totale ale AIG din cauza catastrofelor naturale totalizează un miliard de dolari pentru primele trei luni ale anului şi includ daune cauzate de un cutremur din Noua Zeelandă, inundaţii din Australia şi furtuni de zăpadă din SUA. Suma exclude pierderi care ar putea fi generate de o participaţie a AIG la compania Japanese Earthquake Reinsurance, activă pe piaţa niponă a asigurărilor de locuinţe.

Grupul intenţionează să-şi extindă operaţiunile în Japonia, după ce a fost nevoit să vândă mai multe active internaţionale pentru a obţine fonduri necesare restituirii ajutorului de stat în valoare de peste 180 de miliarde de dolari primit de la statul american.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close