Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a amânat cu un an ţinta deficitului bugetar

FMI a amânat cu un an ţinta deficitului bugetar

FMI a amânat cu un an ţinta deficitului bugetar
Sursa foto: fmi
28 Ian 2010   •   13:14

Fondul Monetar Internaţional ne mai păsuieşte puţin. La o zi după ce delegaţia FMI a plecat, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu anunţă optimist că vom avea relansare economică şi că Fondul a amânat cu un an condiţia impusă în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

Specialiştii în finanţe din România s-au reunit pentru a evalua situaţia economică a ţării. Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu a anunţat că din cauza crizei mondiale, organismele financiare europene au amânat condiţia impus Guvernului de la Bucureşti legată de deficitul comercial de 3%, din 2011, pentru 2012.

Mihai Tănăsescu este optimist şi previzionează relansarea economică treptată a ţării, şi o creştere economică pentru anul acesta de 1,3- 1,5%. În opinia sa, dacă România va accelera reforma structural? va da un semnal important pentru piaţa internă şi externă.

Chiar dacă România ar putea ieşi din recesiune destul de repede, analistii financiari sunt însă sceptici în ceea ce priveşte respectarea programului pentru trecerea ţării la moneda europreana, adică din 2014 sau 2015.

Guvernul de la Bucureşti are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI amanare
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close