Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul vrea să obţină fonduri europene pentru angajaţii concediaţi din fabrica Nokia

Guvernul vrea să obţină fonduri europene pentru angajaţii concediaţi din fabrica Nokia

Guvernul vrea să obţină fonduri europene pentru angajaţii concediaţi din fabrica Nokia
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Oct 2011   •   09:42

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, se va afla, joi, în judeţul Cluj, pentru a discuta atât cu conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), cât şi cu reprezentanţii Nokia despre condiţiile de accesare a unor fonduri europene pentru angajaţii companiei, a anunţat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
   
El a precizat că intenţia Guvernului este ca aceşti bani să fie obţinuţi din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG).
   
"Avem nevoie de o cofinanţare de aproximativ 30-35% şi obiectivul Guvernului este să obţinem bani europeni pentru sprijinirea angajaţilor de la Nokia", a spus Boc.
   
Ministrul Muncii va prezenta Guvernului, săptămâna viitoare, o informare pe această temă.
   
FEAG este un nou fond european creat pentru a finanţa sprijinul individual acordat lucrătorilor disponibilizaţi datorită globalizării.
   
Beneficiarii acestui fond sunt lucrătorii afectaţi de concedieri ca urmare a globalizării. Un stat membru poate solicita Comisiei Europene finanţare din FEAG atunci când peste 1.000 de lucrători sunt concediaţi.
   
Sindicaliştii de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu au amânat, miercuri, pentru ziua următoare negocierile cu conducerea companiei, între timp urmând să aibă o întrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi reprezentanţii AJOFM Cluj.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close