Antena 3 CNN Economic Biz News Leul continuă să se aprecieze în raport cu moneda europeană. Vezi cursul euro

Leul continuă să se aprecieze în raport cu moneda europeană. Vezi cursul euro

Leul continuă să se aprecieze în raport cu moneda europeană. Vezi cursul euro
Sursa foto: moneda euro
26 Mar 2009   •   13:18

Pentru a patra şedinţă consecutivă, leul s-a apreciat în raport cu euro. Cursul de referinţă afişat de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut cu 1,15 bani sub paritatea de miercuri, ajungând la 4,2723 lei/euro.

Miercuri, Moneda europeană a fost cotată de banca centrală la 4,2838 lei. Începând de luni, leul s-a apreciat cu 0,53% faţă de euro, iar cursul de schimb a coborât cu 2,27 bani, faţă de ziua de vineri. La acea dată, BNR a calculat o paritate de 4,295 lei/euro.

Leul a cunoscut, joi, şi o apreciere în raport cu dolarul american. Rata oficială de schimb a fost de 3,1474 lei/dolar, cu 2,19 bani peste cursul de miercuri, când moneda americană a fost cotată la 3,1693 lei.

"Acordul României cu Fondul Monetar Internaţional a continuat să îi influenţeze pe investitori, astfel că piaţa este echilibrată din punct de vedere al cererii şi ofertei. Exceptând leul, zlotul este singura monedă din regiune care s-a apreciat, în timp ce restul se depreciază foarte uşor", a spus un dealer, potrivit Mediafax

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs euro
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close