Antena 3 CNN Economic Biz News Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR

Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR

Moneda naţională se apreciază uşor. Vezi cursul BNR
Sursa foto: euro
17 Feb 2009   •   13:21

Cursul euro a continuat să crească la începutul şedinţei interbancare de marţi, atingând un maxim de 4,3380 - 4,34 lei/euro. La curst timp, euro a început să scadă, iar dealerii suspectează că ar fi vorba de o intervenţie BNR. Banca Naţională a afişat, marţi, o rată de referinţă de 4,3096 lei pentru un euro.
Primele transferuri s-au realizat la 4,33 - 4,3350 lei/euro, cu aproape doi bani mai mult faţă de cotaţiile de la închiderea de luni, de 4,3120 - 4,3165 lei/euro.
Potrivit Mediafax, un dealer a declarat: "Leul se depreciază, în ton cu regiunea, însă mai puţin decât valutele ţărilor vecine, care înregistrează pierderi de circa 1%. Cursul a urcat la un maxim de 4,34 lei/euro, însă ulterior a început să scadă. E posibil ca BNR să fi intervenit indirect, prin vânzare de euro".
Banca Naţională a României a afişat, luni, o rată de referinţă de 4,31 lei pentru un euro, în creştere cu 2 bani faţă de cotaţia de vineri. La deschiderea şedinţei interbancare de luni, moneda naţională s-a menţinut în apropierea nivelului 4,3 lei/euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs euro
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close