Antena 3 CNN Economic Biz News Oraşul din România unde NU există cuvântul ŞOMAJ. Reţeta succesului atrage investitorii străini

Oraşul din România unde NU există cuvântul ŞOMAJ. Reţeta succesului atrage investitorii străini

Oraşul din România unde NU există cuvântul ŞOMAJ. Reţeta succesului atrage investitorii străini
de O.P.    |    23 Ian 2014   •   11:01

După izbucnirea crizei economice din 2007-2008, cel mai dorit lucru de oameni era să aibă un loc de muncă. Disponibilizările în masă, firmele falimentare, închiderea întreprinderilor au generat creşteri alarmante ale procentului de şomeri.

Un oraş din România - nu foarte mare ca număr de locuitori - ne dă o lecţie despre investiţii, investitori şi lipsa şomajului. În municipiul Sebeş, rata şomajului este mai mică de 2%, iar incasarea impozitelor locale are o rată de 95% - ce arată că oamenii îşi plătesc dările către stat, dar mai ales că au cu ce să le plătească.

Cel mai mare investitor din Sebeş este Holzindustrie Schweighofer şi se situează pe locul al zecelea în topul angajatorilor din judeţul Alba, firma din Austria având în prezent peste 800 de contracte active de muncă.

Tot în Sebeş vor să vină şi reprezentanţii IKEA pentru a deschide o fabrică de ţesături.

Cu toate că este un magnet pentru investitorii străini, în Sebeş activează cu succes una dintre cele mai mari fabrici de ingheţată din România, Alpin 57 Lux, precum şi una de producţie a berii Albacher, deţinută de Romaqua Grup. Mai mult, tot aici există una dintre cele mai moderne fabrici de producţie a hârtiei, şi anume Pehart Tec Petreşti.

×
Subiecte în articol: somaj Sebes
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close