Antena 3 CNN Economic Biz News Rezultate româneşti, pe sporuri europene. Angajaţii instituţiilor publice primesc degeaba 75% din salariul de bază

Rezultate româneşti, pe sporuri europene. Angajaţii instituţiilor publice primesc degeaba 75% din salariul de bază

Rezultate româneşti, pe sporuri europene. Angajaţii instituţiilor publice primesc degeaba 75% din salariul de bază
Sursa foto: Sporuri
22 Feb 2009   •   22:23

Aproape 7500 de angajaţi din instituţiile implicate în absorbţia fondurilor europene au avut parte de un spor de 75% din salariul de bază, totul fiind făcut în limitele legii.
În Ministerul de Finanţe lucrează aproape 1300 de oameni. Dintre aceştia, 480 au fost stilmulaţi financiar pentru implicarea lor în absorbţia fondurilor europene. Implicare între ghilimele dat fiind rezultatele: doar 176 de milioane de euro au fost absorbite pe întregul an din fondurile structurale şi de coeziune.
Bani în plus au primit şi funcţionari fără o legătură directă cu fondurile comunitare. Aşa s-a ajuns ca Ministerele Economiei şi cel al Finanţelor să aibă în subordine 560 de angajaţi, beneficiari ai stimulentului de 75%, Ministerul Muncii - 387, iar cel al Agriculturii - 5530.
Cu toate aceste, însă, e greu de spus ce i-a făcut pe funcţionari să nu ajungă la rezultatele aşteptate în ciuda stimulentelor acordate.
De aici şi ritmul lent de absorbţie. Anul acesta, au fost programe unde s-au depus 2600 de proiecte ca, în final, să fie semnate doar 20.
BENEFICIARII SPORULUI DE 75%:
- Ministerul Agriculturii - 5530 de funcţionari
- Ministerul Finanţelor - 476 de funcţionari
- Ministerul Muncii - 387 de funcţionari
- Ministerul Dezvoltării - 288 de funcţionari
- Ministerul Transporturilor - 108 de funcţionari
- Ministerul Economiei - 84 de funcţionari
Observator

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close