Antena 3 CNN Economic Biz News SUA a prezentat noua bancnotă de 100 de dolari (VIDEO)

SUA a prezentat noua bancnotă de 100 de dolari (VIDEO)

SUA a prezentat noua bancnotă de 100 de dolari (VIDEO)
Sursa foto: bancnota
22 Apr 2010   •   13:23

Guvernul Statelor Unite a prezentat, miercuri, la Washington, noua bancnotă de 100 de dolari. Potrivit unui comunicat (pdf) remis Antena3.ro, bancnota păstrează aspectul celei vechi, dar înglobează tehnologie avansată pentru combaterea falsificării. Bancnota va intra în circulaţie din februarie 2011.

"La fel ca în cazul redesenărilor anterioare ale bancnotelor americane, această hârtie încorporează cea mai bună tehnologie disponibilă, pentru a ne asigura că suntem cu un pas înaintea falsificatorilor", spune secretar general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner. "Când va fi lansat noul design, pe 10 februarie 2011, cele aproape 6,5 miliarde de bancnote vechi de 100 de dolari, aflate deja în circulaţie, vor rămane în circulaţie. Cei care folosesc moneda americană nu vor trebui să schimbe vechile bancnote de 100 de dolari pe unele noi, atunci când acestea vor intra în circulaţie" , adaugă Geithner.

Bancnota conţine o bandă 3D de securitate şi imagini cu clopote şi bancnote de 100 de dolari care se schimbă între ele înlumină. De asemenea, bancnota mai conţine şi o hologramă cu un clopot de cărămidă care îşi schimbă culorile şi se face nevăzut într-o călimară de cuplu când bancnota este mişcată.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bancnota SUA
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close