Antena 3 CNN Economic Biz News Yuanul chinezesc sub supraveghere înainte de summitul G20

Yuanul chinezesc sub supraveghere înainte de summitul G20

Yuanul chinezesc sub supraveghere înainte de summitul G20
21 Iun 2010   •   04:41

 

Oficialii mondiali din economie vor monitoriza cu atenţie monenda naţională chineză yuan în această săptămână pentru a vedea semnele că are într-adevăr deplasări după ce Beijing a anunţat că va permite o rată de schimb mai flexibilă.

Grupul celor 20 de state se va întâlni în Canada în weekend pentru a stabili cursul pentru viitor, pe fondul ieşirii din criză. China a anunţat sâmbătă că va permite un curs mai flexibil pentru yuan, cunoscut şi ca renminbi sau RMB, semnalând că este gata să renunţe asupra unei presiuni fixe de 23 de luni asupra dolarului.

Banca centrală a Chinei a exclus o reevaluare, apreciind că nu există baze pentru o mare apreciere, ceea ce a derutat pieţele în legătură cu şansele de reuşită.

Analiştii consideră că momentul anuţului este menit a mulţumi liderii mondiali. Aceştia consideră touşi că cel mai probabil rezultat va fi o uşoară apreciere a yuanului în faţa dolarului de la actuala rată.

SUA a susţinut că un curs blocat pentru yuan au oferit Chinei un avantaj comercial necinstit. Oficialii americani nu au stabilit încă dacă să numească China "manipulator valutar," ceea ce ar acord sprijin pentru iniţiativă legislativă de pedepsire a producătorilor chinei cu bariere comerciale şi tarife.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica curs de schimb
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close