Antena 3 Economic Companii Apple cere daune suplimentare de 700 de milioane de dolari în procesul pe care l-a câştigat împotriva Samsung

Apple cere daune suplimentare de 700 de milioane de dolari în procesul pe care l-a câştigat împotriva Samsung

de G.S.    |    23 Sep 2012   •   13:07
Apple cere daune suplimentare de 700 de milioane de dolari în procesul pe care l-a câştigat împotriva Samsung
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Compania americană Apple a cerut instanţei din SUA daune suplimentare de 707 milioane de dolari, pe lângă despăgubirile de 1 miliard de dolari pe care grupul sud-coreean Samsung trebuie să le plătească, potrivit unei decizii din august a juraţilor americani, scrie MarketWatch.
   
Justiţia americană a decis în august că Samsung a încălcat şase patente ale Apple, implicând tehnologie folosită la iPhone şi iPad.
   
Apple cere, de asemenea, şi interzicerea pe piaţa americană a 26 de smartphone-uri şi tablete Samsung.
   
Grupul sud-coreean a cerut judecătorului din procesul cu Apple să elimine aproape toate daunele acordate şi să decidă rejudecarea cazului.
   
Ultimele dispute dintre cei mai mari producători de smartphone-uri survin în contextul lansării vineri la vânzare a iPhone 5. Apple nu a anunţat încă cifre oficiale pentru prima zi de vânzări, dar a informat deja că precomenzile au depăşit 2 milioane de unităţi în prima zi în care au putut fi efectuate, cu o săptămână înaintea îneperii vânzărilor.
   
Apple şi Samsung se judecă în mai multe ţări pentru încălcări ale patentelor, miza fiind controlul pieţei mondiale a smartphone-urilor, evaluată de Bloomberg la 219 miliarde de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close