Antena 3 CNN Economic Companii BP va atrage fonduri de 50 miliarde dolari pentru a acoperi costurile poluării din Golful Mexic

BP va atrage fonduri de 50 miliarde dolari pentru a acoperi costurile poluării din Golful Mexic

BP va atrage fonduri de 50 miliarde dolari pentru a acoperi costurile poluării din Golful Mexic
21 Iun 2010   •   10:44

Grupul BP va atrage fonduri de 50 de miliarde de dolari pentru a acoperi costurile poluării cu petrol din Golful Mexic şi va deschide probabil un proces împotriva companiei American Andarko, coproprietar al exploatării petroliere, potrivit presei britanice.

BP va deschide probabil un proces împotriva companiei americane Anadarko, coproprietar al câmpului petrolifer din Golful Mexic, notează Sunday Telegraph. Grupul a cerut deja Andarko să contribuie la costurile operaţiunilor din Golful Mexic, aferent participaţiei, însă fără succes, a afirmat un membru al conducerii BP, sub protecţia anonimatului.

În plus,grupul va începe să vândă săptămâna următoare obligaţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, după care va cere alte 20 de miliarde de dolari împrumut de la bănci partenere, potrivit Sunday Times. La aceste sume se vor adăuga 20 de miliarde de dolari din vânzarea de active, afirmă publicaţia, fără să citeze surse.

Atragerea acestor fonduri are ca scop asigurarea finanţării pentru contul escrow de 20 de miliarde de dolari pe care BP, în urma unei înţelegeri cu preşedinţia SUA, trebuie să-l înfiinţeze pentru acordarea de compensaţii victimelor dezastrului ecologic din Golful Mexic.

Totodată, programul masiv de asigurare de lichidităţi ar urma să calmeze temerile investitorilor privind situaţia BP, după ce cotaţia grupului a scăzut puternic în ultimele luni.

Criza din Golful Mexic a început pe 20 aprilie, când un puţ al platformei petroliere maritime Deepwater Horizon deţinută de BP a explodat, cauzând moartea a 11 angajaţi şi declanşând o deversare de ţiţei care a devenit ulterior cea mai gravă catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: british petroleum
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close