Antena 3 CNN Economic Companii Cel mai mare producător de computere din lume ar putea renunţa la divizia de PC-uri

Cel mai mare producător de computere din lume ar putea renunţa la divizia de PC-uri

Cel mai mare producător de computere din lume ar putea renunţa la divizia de PC-uri
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
21 Aug 2011   •   13:40
Lenovo Group şi Samsung Electronics ar putea fi interesate de preluarea diviziei de PC-uri a grupului american Hewlett Packard, care a anunţat că analizează mai multe opţiuni, printre care şi renunţarea parţială sau totală la această divizie, conform Bloomberg.

Conform agenţiei, Lenovo ar fi principalul candidat, aceeaşi companie care a cumpărat divizia de computere personale al International Business Machines (IBM) în 2005.

HP, cel mai mare producător de computere personale la nivel mondial, a nunţat că ar putea renunţa complet la producţia de PC-uri. Directorul companiei, Leo Apotheker a anunţat că are de gând să reorganizeze compania pentru a se concentra pe segmentele de software şi de clienţi corporatişti.

Credit Suisse apreciază că divizia HP de computere personale ar putea valora circa 12 miliarde de dolari, iar vânzarea acesteia ar fi cea mai mare din industria PC, după ce tot HP a cumpărat în 2002 Compaq Computer.

Tot săptămâna trecută, HP a anunţat că intenţionează să cumpere producătorul britanic de software Autonomy, pentru circa 10,3 miliarde de dolari.



×
Subiecte în articol: PC Samsung IBM
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close