Antena 3 CNN Economic Companii Companiile aeriene United şi Continental fuzionează

Companiile aeriene United şi Continental fuzionează

Companiile aeriene United şi Continental fuzionează
Sursa foto: fuziune continental united
03 Mai 2010   •   09:11

Directorii de la companiile aeriene Continental şi United au aprobat acordul de fuziune pentru a crea cea mai mare companie din lume, arăta o sursă apropiată de afacere pentru CBS.
Unirea dintre Continental şi United va lăsa SUA cu trei mai linii aeriene internaţionale- noua United, Delta şi American.
Noua companie se va numi United, cu sediul la Chicago, şi va fi condusă de directorul Continental, Jeffery Smisek. Şeful United, Glenn Tilton, va fi preşedinte.
United este cel de-al treilea transportator american, iar Continental Airlines Inc., din Houston, pe locul patru.
Orice acord va avea nevoie de aprobarea organismelor antitrust . În plus, un alt subiect sensibil va fi integrarea piloţilor, sindicatele avertizând că sunt pe deplin pregătite să protejeze şi apere interesele piloţilor.
Ambele companii au avut de suferit din cauza crizei. United şi-a redus capacitatea cu 7,4 procente anul trecut,iar Continental cu 5.2 la sută.
În plus, amîndouă pierd bani. Continental a raportat o pierdere pe 2009 de 282 milioane de dolari, după prăbuşirea veniturilor cu 17.4 procente la 12.59 miliarde dolari. UAL a pierdut 651 milioane dolari, după o cădere a veniturilor de 19.1 la sută la 16.34 miliarde dolari.
Capitalizarea de piaţă era pentru UAL Corp. de 3.62 miliarde dolari, şi 3.12 miliarde pentru Continental.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: companii aeriene
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close