Antena 3 CNN Economic Companii Dacă ar fi o companie, Apple iPad ar fi mai valoroasă decât Nike sau McDonald's

Dacă ar fi o companie, Apple iPad ar fi mai valoroasă decât Nike sau McDonald's

Dacă ar fi o companie, Apple iPad ar fi mai valoroasă decât Nike sau McDonald's
Sursa foto: Foto: jetmag.com
de N.B.    |    09 Ian 2013   •   15:38

Pentru Apple, iPad este produsul cu care domină autoritar o piaţă în expansiune, cea a tabletelor PC, compensând pentru pierderea de teren în faţa Samsung, pe piaţa smartphone-urilor.

Apple iPad are un succes atât de mare, încât dacă ar fi o afacere de sine stătătoare, s-ar număra printre cele mai profitabile companii din lume, relatează Fortune.

Conform analiştilor de la Bernstein Research, linia iPad a adus anul trecut venituri care însumează 32 de miliarde de dolari, fiind responsabilă pentru 60% dintre toate tabletele vândute la nivel mondial. Cifrele pot doar să crească, consideră analiştii, urmând să crească la un procent de 75% şi 46 de miliarde în 2013.

Apple iPad ar fi, în cazul în care ar fi o companie separată, a 11-a companie de electronice din Statele Unite, şi ar fi intrat în topul Fortune 500 pe locul 98, în 2012, uitându-se în jos către companii cu vechime ca Nike sau McDonald's.

De la momentul în care a fost lansată şi a deschis, practic, o nouă piaţă, tableta iPad a reuşit să destabilizeze laptopurile de pe primul loc în domeniul computerelor portabile.



×
Subiecte în articol: nike McDonald's companie
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close