Antena 3 CNN Economic Companii Dezastrul din Golf: BP riscă amenzi de 34 miliarde dolari

Dezastrul din Golf: BP riscă amenzi de 34 miliarde dolari

Dezastrul din Golf: BP riscă amenzi de 34 miliarde dolari
15 Iun 2010   •   21:03

Compania petrolieră BP riscă o factură cu amenzi de până la 34 miliarde de dolari în urma dezastrului din Golful Mexic, după ce senatorii americani au cerut companiei să depună 20 de miliarde de dolari într-un cont separat pentru costuri privind compensaţiile.
Suma a depăşit cu mult estimările anterioare ale analiştilor, împărtăşite de BP, care plasau costul efortului de curăţare şi plată a daunelor către comunităţile afectate aproape de 5 miliarde de dolari.
Acţiunile BP s-au prăbuşit peste 9 procente după ce investitorii s-au temut de cererea a 54 de senatori democraţi, care reprezintă majoritatea în camera superioară a parlamentului.
Compania valorează acum jumătate din ce era înainte de accident, în urmă cu două luni.
BP deja se confruntă cu procese civile în valoare de 14 miliarde de dolari, conform legii americane de mediu,dacă scurgerea este acoperită în august. Aceste daune sunt direct legate de dimensiunea scurgerii- caz în are BP poate fi obligată să plătească până la 4.300 dolari pentru fiecare baril vărsat. Şeful BP, Tony Hayward, se va întâlni cu Barack Obama , miercuri.
Alte estimări apreciau că nota finală a companiei ar putea fi de 100 miliarde dolari în dezastrul din Golful Mexic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: british petroleum dezastru ecologic
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close