Antena 3 CNN Economic Companii Romstrade, compania lui Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă

Romstrade, compania lui Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă

Romstrade, compania lui Nelu Iordache, a intrat în insolvenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Dec 2012   •   16:36

Tribunalul Giurgiu a aprobat intrarea intrarea în insolvenţă a companiei Romstrade, deţinută de Nelu Iordache, la cererea firmei Agroindustrial Construct din Iaşi, informează Mediafax.

Termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este pe 25 ianuarie 2013, iar cel pentru comunicarea tabelului preliminar a fost stabilit pentru 15 februarie. Prima şedinţă a adunării creditorilor va avea loc la 21 februarie.

Administrator judiciar provizoriu este acum Casa de Insolvenţă Transilvania.

Contestaţiile la tabelul preliminar pot fi depuse până la 4 martie, iar termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 20 martie.

Împotriva Romstrade figurează pe site-ul instanţei mai multe cereri de intrare în insolvenţă din partea creditorilor companiei.

Tribunalul a aprobat şi intrarea în insolvenţă a unei alte alte companii controlată de Nelu Iordache, Romstrade Logistic Expres (fosta Direct Aero Services), administratorul judiciar provizoriu fiind tot Casa de Insolvenţă Transilvania. Cererea de intrare în insolvenţă a firmei specializate în servicii de taxi aerian a fost formulată de DHL Internaţional România.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat în ultima perioadă mai multe contracte încheiate cu Romstrade, invocând printre altele progresul redus al lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate de constructor.

Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost reţinut de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, şi a fost arestat preventiv pe 2 decembrie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucureşti.

Romstrade a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai mari constructori români după câştigarea mai multor contracte cu statul.

Citeşte şi În loc să facă autostrăzi, Nelu Iordache îşi cumpăra terenuri. Regele asfaltului, acuzat de spălare de bani









×
Subiecte în articol: Nelu Iordache insolventa spalare de bani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close