Antena 3 CNN Economic Companii SIF Oltenia scoate la iveală variantele pe care le negociază cu Erste pentru a evita listarea BCR: vânzare parţială sau schimb de acţiuni

SIF Oltenia scoate la iveală variantele pe care le negociază cu Erste pentru a evita listarea BCR: vânzare parţială sau schimb de acţiuni

SIF Oltenia scoate la iveală variantele pe care le negociază cu Erste pentru a evita listarea BCR: vânzare parţială sau schimb de acţiuni
Sursa foto: Foto: stiri.com.ro
de Catalin Ciocan    |    16 Aug 2011   •   18:55

SIF Oltenia (SIF5) a cerut aprobarea actionarilor pentru negocierea cu austriecii de la Erste si alte variante de lichidizare a detinerii de la BCR, in afara de listarea bancii, respectiv vanzarea partiala a actiunilor sau schimb de actiuni cu titluri Erste, potrivit unui convocator transmis azi la Bursa.

Societatea de investitii financiare a convocat Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA), la solicitarea unui grup de actionari, format din mai multe fonduri de investitii, care cerusera SIF-urilor sa faca toate demersurile pentru a determina grupul Erste sa listeze BCR.

SIF Oltenia este prima din grupul SIF-urilor care a transmis la Bursa convocatorul pentru AGA, pe ordinea de zi fiind trecute puncte precum mandatarea consiliului de administratie (CA) pentru a solicita BCR si actionarului majoritar, in termen de 15 zile lucratoare de la adoptarea hotararii AGOA, initierea procedurilor in vederea admiterii la tranzactionare pe piata operata de Bursa de la Bucuresti. Conducerea SIF5 a precizat ca aceasta cerere a venit din partea grupului de actionari, la fel ca si in cazul altor puncte de pe ordinea de zi, cum este cel legat de mandatarea CA pentru a vota in cadrul Adunarii Generale de la BCR in favoarea listarii BCR.

Un alt punct insa se refera strict la propunerea consiliului de administratie al SIF Oltenia, acesta cerand actionarilor mandatarea pentru negocierea cu Erste a mai multor modalitati de lichidizare a detinerii de la BCR: vanzarea partiala a actiunilor, participarea SIF Oltenia cu aport in natura constituit din actiuni BCR la majorarea capitalului social al Erste, schimb de actiuni BCR contra actiuni Erste Group. Este de asteptat ca aceste variante sa fie cele negociate in prezent cu Erste, avand in vedere ca presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, a declarat in mod public ca austriecii poarta negocieri cu SIF-urile pentru a evita listarea BCR. Tudor Ciurezu, presedintele-director general al SIF Oltenia, nu a putut fi contactat azi pentru comentarii.

AGOA a fost convocata de SIF Oltenia pentru data de 22/23 septembrie, la aceasta avand drept sa participe toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 8 septembrie.

SIF Oltenia este cel mai important actionar minoritar al BCR, controland 6,12% din actiuni, fiind reprezentata inclusiv in cadrul Consiliului de Supraveghere al bancii de catre Tudor Ciurezu. Celelalte SIF-uri detin cate 6% din actiunile bancii, impreuna controland o participatie de peste 30%. Austriecii de la Erste detin 69,4% din BCR.

×
Subiecte în articol: Erste negociere bursa BCR
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close