Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 10 stiluri de căzi de baie

10 stiluri de căzi de baie

Acum când oferta magazinelor de bricolaj și de specialitate este atât de bogată, alegerea în ceea ce privește cada sau stilurile de căzi de baie este mult mai ușoară.

10 stiluri de căzi de baie
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   16:22

Ai la dispoziție o mare varietate de tipuri, modele, design-uri și dotării, pentru orice tip de amenajare. Cu cele mai recente modele, ori de câte ori ai nevoie de un moment de deconectare și relaxare, să o poți face la tine acasă, înlocuind dușul cu o baie cu multă apă, hidromasaj și câteva picături parfumate de uleiuri esențiale.

Dacă vrei să cumperi o cada baie potrivită, care să se integreze cât mai bine în spațiu pe care îl ai la dispoziție și să contribuie la a obține un design cât mai reușit, va trebui să ții seama de câteva criterii de selecție. Printre cele mai importante menționăm:

  • Tipul și compoziția materialului/ materialelor din care este confecționată cada, care poate fi acryl de diferite dimensiuni, fibră de sticlă, acryl sanitar, oțel emailat, fonta etc.

  • Dimensiune și model, pentru a se integra cât mai bine în spațiu și a obține stilul de amenajare dorit.

  • Detalii de design, care pot fi picioare, suport de metal, formă rotunjită, adâncime mai mare, de colț simetrică sau asimetrică etc.

  • Echipări și dotări, care pot fi hidromasaj, aeromasaj, mască, cotiere, tetiere etc.

  • Tipul băi, dacă este pentru copii, femei sau pentru adulți.

  • Calitate și producător.

Care sunt cele 10 stiluri de căzi pe care le poți cumpăra dintr-un magazin de specialitate?

Baia reprezintă unul dintre locurile din casă unde estetica și funcționalitatea trebuie să se armonizeze cât mai bine. Tocmai de aceea, în funcție de utilizare și de elementele pe care vrei să le pui în valoare, trebuie să ai mare grijă la ce model și stil de cadă alegi.

Pentru reușită și informații complete pentru ce oferă piața în acest moment, cel mai bine este să apelezi la magazinele de specialitate, așa cum este și Magazinul de Sanitare. Aici poți găsi și diversitate și modele speciale, și ai chiar posibilitatea de a comanda produse personalizate, în funcție de dorințe, preferințe și particularitățile spațiului în care urmează să o montezi.

Iată care sunt cele 10 stiluri din care poți alege în prezent:

1. Cadă model standard

Aceasta poate fi o cadă dreptunghiulară, de dimensiuni standard, cu un design simplu, ce poate fi integrată în orice stil de amenajare. Colțurile pot fi drepte sau rotunjite, din material simplu sau cu proprietăți sanitare.

2. Cadă de centru

În cazul în care dispui de o baie mare, pentru care vrei să alegi o cadă cu personalitate, care să se impună și să domine spațiul, ai la dispoziție cada de centru. Aceasta poate fi ovală, clepsidră, cu picioare în formă stilată, pe un cadru de metal etc. Este cea mai potrivită alegere pentru cei care vor să cumpere o cadă deosebită, pentru o baie originală.

3. Cadă pentru copii

Dacă vrei mai multă adaptare și siguranță în cazul unei băi amenajate pentru un copil mic, ai la dispoziție modele concepute special. Căzile de baie de acest gen sunt de regulă de dimensiuni mai mici și sunt plasate pe picioare înalte, astfel încât părintele să nu mai stea într-o poziție incomodă când vrea să-i facă baie celui mic.

4. Cadă stil retro

O cadă de baie, dintr-o casă elegantă, amenajată retro sau clasic, nu va fi niciodată la fel ca aceea dintr-o casă amenajată obișnuit. Există modele care pot conferi un rafinament aparte băi și pot duce cu gândul la căzile din băile caselor de altădată. Pentru o amenajare de acest tip merge o cadă cu picioare de bronz, finisată cu argint și cu sistem de scurgere din metal. Este perfectă pentru o baie destinată soției sau fiicei.

5. Cadă ovală

Dacă îți plac formele rotunjite, ce conferă mai multă siguranță și un design ce poate fi folosit pentru a plasa o cadă de mijloc, o cadă de baie ovală este cea mai potrivită alegere. Fără a fi neapărat vintage sau de lux, acesta este un design mai special, care poate schimba mult detaliile și stilul general al băii.

6. Cadă de colț asimetrică

Căzile de colț sunt mult mai moderne și mai încăpătoare decât cele obișnuite. Ele pot fi integrate în general în băi de dimensiuni mai mari. Dacă spațiul din baia locuinței tale este ceva mai generos, ia în calcul să o amenajezi cu o cada pe colt. Laturile cu dimensiuni diferite sunt mult mai chic decât cele ale unei cazi de colț simetrice.

7. Cadă de colț simetrică

Pentru o integrare perfectă a unei cazi de colț, merită să îți orientezi atenția spre acest tip de produs. Există căzi cu laturi egale de dimensiuni variate, astfel încât să le poți integra atât într-o baie mai mică, cât și într-una mai mare. O cadă de colț simetrică, de dimensiuni ceva mai mici este potrivită și pentru o baie de copii.

8. Cadă modernă

Dacă vrei să ai în baia ta un loc special, dotat și echipat cu tot ce este mai nou și mai la modă, alege un model de cadă cu hidromasaj și aeromasaj. Vei face din baie un moment pe care îl aștepți mereu pentru a te relaxa și a te simți cât mai bine. Există inclusiv variante pentru două sau mai multe persoane. Multe dintre acestea pot fi dotate cu mai multe duze, cu cotiere, tetiere, sisteme de lumini și sunete etc.

9. Cazi speciale

Cine spune că o persoană cu dizabilități sau mai în vârstă nu poate să mai facă o baie normală într-o cadă. Există modele special concepute pentru categoria de persoane cu probleme motorii, care este prevăzută cu o ușă care se poate deschide, pentru a intra în cadă mai ușor. Astfel și băile pentru cei care se mișcă greu sau au probleme locomotorii, pot fi unele cu stil.

10. Cazi personalizate

Dacă vrei ceva care să fie conceput special pentru baia și gusturile tale, ai la dispoziție opțiunea de căzi personalizate. Acesta sunt produse făcute pe comandă care pot fi echipate cu funcții și dotări, care nu sunt disponibile la modele standard. Evident, costul acestui gen de produs va fi cel mai ridicat.

Așadar, în clipa de față, opțiunile aflate la dispoziția celor interesați sunt foarte variate și interesante. Practic, orice stil de amenajare de baie ai prefera, fie una minimalistă, clasică, vintage, retro sau ultramodernă, poți găsi și comanda produse pe gustul și bugetul tău.

Pentru mai multe detalii și recomandări de produse standard și speciale, apelează la noi cei de la Magazinul de Sanitare!

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close