Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 lucruri esențiale pentru igiena ta intimă

5 lucruri esențiale pentru igiena ta intimă

Igiena intimă este adesea considerată un subiect tabu. Chiar și atunci când vorbim una cu cealaltă, ne sfiim să abordăm subiectul.

5 lucruri esențiale pentru igiena ta intimă
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2022   •   15:07

Cu toate acestea este extrem de importantă pentru sănătatea organismului tău și pentru armonia vieții de cuplu. O sănătate bună a vulvei și a vaginului ajuta la bunăstarea ta generală și protejează tractul genito-urinar. Nu numai atât, dar ea îți permite să te bucuri de viața sexuală fără griji.

Vaginul tău a fost construit pentru a se autocurăța, iar cea mai importantă sarcină a ta este să monitorizezi și să menții curat mediul său înconjurător. Există câteva lucruri importante pe care le poți face pentru a te asigura că pH-ul vaginului tău rămâne echilibrat, cu valori normale cuprinse între 3.8 - 4.5. Aceste aspecte sunt importante în special în cazul in care îți dorești să ai un copil sau ai deja simptome sarcina și un test de sarcina pozitiv.

În cele ce urmează avem 5 ponturi pentru igiena ta intimă!

1. Poartă lenjerie intimă din bumbac

Este bine să alegi, pe cât posibil, lenjerie intimă din bumbac. Poate că nu e cea mai sexy, însă bumbacul lasă pielea să respire și previne acumularea umezelii. Lenjeria intimă din fibre sintetice, pe de altă parte, nu permite aerului să circule. Ca urmare zona ta intimă devine umedă și caldă, fiind astfel un mediu perfect înmulțirea bacteriilor care astfel devin dăunătoare organismului tău. Evită de asemenea să porți haine foarte strâmte. Dacă nu îți este incomod, pe timpul nopții chiar poți să renunți la slip lăsând astfel pielea să respire.

2. Evită bureții, mănușile, săpunurile și gelurile de duș obișnuite.

Evită să folosești săpunuri dure sau parfumate pentru igiena ta intimă. Utilizarea produselor încărcate cu substanțe chimice nocive precum glicerol, parfumuri și antiseptice poate afecta echilibrul sănătos al bacteriilor din vagin. Mai mult, poate modifica și pH-ul în regiunea vaginală, ceea ce provoacă iritații și poate duce la dezvoltarea bacteriilor nocive.

Pentru a spăla zona vulvei, sunt recomandate produse speciale de igienă feminină, precum gelul intim de la ENROUSH, special creat de medicii ginecologi și dermatologi cu 95% ingrediente naturale. Acest gel este delicat cu pielea sensibilă sau iritată și are pH neutru pentru a menține echilibrul vaginului tău. Mai mult, te scapă de grija candidei și a infecțiilor fungice, deoarece ingredientele precum Propolisul și Tribulus Terrestris îți oferă protecție antibacteriană.

3. Spune NU produselor parfumate de igienă feminină

Nu este o idee bună să folosești produse de igienă feminină precum șervețele parfumate, deodorante vaginale sau exfoliante dacă vrei să îți menții vaginul sănătos. Aceste produse pot dezechilibra pH-ul vaginului tău și te pot lăsa predispusă la infecții. În plus, utilizarea scruburilor vaginale poate duce la exfolierea pielii, ceea ce poate crește și mai mult riscul de infecții.
Și, în cazul în care nu știai deja, absorbantele parfumate sunt și ele cauza iritațiilor și alergiilor vulvei. Create cu plastic, fibre sintetice și substanțe chimice acestea creează profunde dezechilibre ale pH-ului intim dar chiar și infecții și alte complicații.
Absorbantele organice ENROUSH, create cu un strat superior din bumbac 100% organic și interior 100% din fibre naturale nu au parfum și nu sunt albite cu clor. Așa că permit pielii să respire fără să mențină umezeala. îți oferă protecția de care ai nevoie fără efecte adverse secundare pentru sănătatea ta.

4. Aveți grijă când vă radeți

Părul pubian protejează vulva de bacterii și viruși. Este o barieră importantă pentru pielea sensibilă a vulvei tale și o protejează de frecare în timpul actului sexual. Atâta timp cât este curățat în mod regulat, părul pubian nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Cu toate acestea, unele femei simt că parul pubian crește nivelul de umiditate din zona intimă și optează pentru îndepărtarea lui completă. Alegerea este a ta! Însă, este bine să știi ce riscuri implică rasul și epilatul complet.

Atunci când te razi sau te epilezi poți provoca pielii arsuri, roșeață sau iritații. Odată ce părul începe să crească din nou riști să dezvolți infecții din cauza firelor de păr încarnate. De asemenea, tăieturile pot duce la apariția bacteriilor nedorite. Este extrem de important să nu utilizezi cremă pentru îndepărtarea părului, deoarece ea arde părul și poate fi deosebit de dură pentru pielea sensibilă a vulvei.

5. Protej-slipurile din bumbac organic oferă protecție zilnică

Poartă protej-slipuri pentru a ajuta la absorbția scurgerilor vaginale. Secreția este sănătoasă – este modul în care corpul tău își curăță vaginul de toxine și se menține curat și hidratat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te simți inconfortabil într-o pereche de chiloți umezi. Purtarea unui protej-slip în fiecare zi este un sfat grozav de igienă feminină. Sunt recomandate protej-slipurile din bumbac 100% organic, deoarece nu conțin plastic, fibre sintetice sau substanțe toxice.

Absorbantele de zi ENROUSH sunt super subțiri și extrem de fine încât abia le simți. Fiind din bumbac organic îți vor lăsa pielea să respire și vor absorbi toate scurgerile nedorite. Astfel, tu te vei simți fresh pe tot parcursul zilei, iar neplăcerile cauzate de scurgerile vaginale vor rămâne o grijă a trecutului.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close