Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce beneficii pot aduce companiei angajarea de candidați străini?

Ce beneficii pot aduce companiei angajarea de candidați străini?

În prezent, găsirea și păstrarea angajaților buni, este o reală provocare! Mai mult, piața muncii se confruntă cu o reală problemă în găsirea candidaților potriviți. Din ce în ce mai multe companii din România și nu numai, au început să apeleze la candidați din străinătate pentru a ocupa posturile libere.

Ce beneficii pot aduce companiei angajarea de candidați străini?
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2022   •   12:15

Trendul este unul crescător, deoarece multe dintre companii, doresc să angajeze permanent forță de muncă din străinătate. Dacă ne uităm pe date statistice de pe site-ul Inspectoratului General de Imigrări, numărul muncitorilor străini din România a crescut de la 2.900 în 2016 la peste 50.000 în 2021.

Conform unui studiu efectuat de portalul de locuri de muncă europa.jobs, patru din zece angajatori, plănuiesc să mărească salariile și să ofere mai multe beneficii pentru a-și atrage și păstra cei mai buni candidați.

În prezent, găsirea și păstrarea angajaților buni, este o reală provocare! Mai mult, piața muncii se confruntă cu o reală problemă în găsirea candidaților potriviți. Din ce în ce mai multe companii din România și nu numai, au început să apeleze la candidați din străinătate pentru a ocupa posturile libere. Trendul este unul crescător, deoarece multe dintre companii, doresc să angajeze permanent forță de muncă din străinătate. Dacă ne uităm pe date statistice de pe site-ul Inspectoratului General de Imigrări, numărul muncitorilor străini din România a crescut de la 2.900 în 2016 la peste 50.000 în 2021.

Conform unui studiu efectuat de portalul de locuri de muncă europa.jobs, patru din zece angajatori, plănuiesc să mărească salariile și să ofere mai multe beneficii pentru a-și atrage și păstra cei mai buni candidați. 

Angajarea de candidați străini 

Dacă până acum câțiva ani acest lucru nu era tocmai posibil datorită multitudinilor de piedici birocratice, în prezent angajarea candidaților străini, nu mai reprezintă o barieră de netrecut. Costurile acestor angajări sunt destul de mari. Dar pentru a asigura această forță de muncă, aceste cheltuieli trebuie ajustate. 

De reținut - Acele companii care angajează echipe internaționale au mai mult de câștigat decât cele care se limitează doar la candidații locali. 

Beneficiile pe care le poate aduce companiei, angajarea de candidați străini

Da știm, nu este chiar familiar faptul că suntem nevoiți să apelăm la alte piețe ale muncii, decât cea locală. Mai mult, candidații străini trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a fi angajați. Dar cu toate acestea, ei pot aduce reale beneficii companiei la care vor fi angajați. Printre cele mai importante beneficii:

  1. Dezvoltarea activității companiei în noi direcții

  2. Resursă inepuizabilă de idei noi 

  3. Ocupă acele posturi pentru care nu se găsesc candidați locali

Haideți să detaliem un pic, aceste beneficii enumerate mai sus. 

1. Dezvoltarea activității companiei în noi direcții

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le are angajarea de candidați străini o reprezintă cunoașterea limbilor străine fluent. Totodata, cu ajutorul lor, compania poate primi accesul pe anumite piețe internaționale, care până atunci nu ar fi fost posibil deoarece exista o anumită neîncredere. 

Privind din punct de vedere al angajaților străini, aceștia pot cunoaște obiceiurile locale, se pot integra pe piața țintă, ceea ce îți doresc clienții. 

2. Resursă inepuizabilă de idei noi

Cel mai probabil, cu ajutorul candidaților străini, companiile pot depăși concurența pe care o au în industria în care activează. Companiile care se concentrează pe diversitate, echitate și incluziune, au probabilitatea să aibă o profitabilitate mai mare. 

Să nu uităm că acești candidați străini nu reprezintă doar o altă sursă pentru a ocupa posturile libere, ei pot oferi:

  • Diversitate

  • Creșterea productivității și brand-ului companiei

  • Idei noi

  • Schimb de cunoștințe

  • Împărtășirea de abilități 

Toate aceste beneficii enumerate mai sus, poate duce compania la un standard global.

3. Ocupă acele posturi pentru care nu se găsește forță de muncă locală

În prezent, pe piața locală din România există o mare cerere de angajați, în multe domenii de activitate. De ce? Mulți dintre românii sunt plecați la muncă în străinătate ca și sezonieri sau chiar s-au stabilit acolo de mult timp. Astfel mulți dintre angajatorii de aici se văd nevoiți să apeleze la piețe străine. 

Dacă până acum nu ați făcut acest pas și nu ați angajat pe nimeni din străinătate, poate ar fi momentul să vă gândiți și la acest aspect. Un prim pas ar fi să căutați acele platforme unde găsiți astfel de candidați. europa.jobs este una dintre ele. Aici găsiți candidați din toată Uniunea Europeană, inclusiv din România. 

Ce este important de reținut? 

Decizia de a angaja candidații străini, este una mai mult decât potrivită în contextul actual. Această decizie, poate influența în mod pozitiv:

  • Fluctuația personalului (se reduce la minim acest aspect)

  • Crește cultura și reputația la locul de muncă

  • Productivitatea și eficiența cresc

  • Este încurajată creativitate

Toate acestea și nu numai, duc la produse și servicii noi adaptate mediului de afaceri provocator.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close