Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt diferențele dintre lemn de esență moale și lemn de esență tare

Care sunt diferențele dintre lemn de esență moale și lemn de esență tare

Mobilierul din lemn masiv de stejar este fabricat din lemn de esență tare și, de obicei, este mai scump decât mobilierul din lemn de esență moale. Are un model de granulație mai distinctiv, ceea ce îi conferă un aspect și un stil unic. Mobila din lemn masiv de stejar poate fi folosită pentru mese de sufragerie, paturi, scaune, birouri etc.

Care sunt diferențele dintre lemn de esență moale și lemn de esență tare
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   13:06

Mobilierul din lemn masiv de stejar este fabricat din lemn de esență tare și, de obicei, este mai scump decât mobilierul din lemn de esență moale. Are un model de granulație mai distinctiv, ceea ce îi conferă un aspect și un stil unic. Mobila din lemn masiv de stejar poate fi folosită pentru mese de sufragerie, paturi, scaune, birouri etc.

Mobilierul din lemn masiv de stejar are un model distinctiv față de alte tipuri de lemn, acest lucru îi conferă un aspect și un stil unic. Poate fi folosit pentru sufragerii, dormitoare, birouri, etc.

Cum se face mobilierul din stejar masiv?

Este important să știi cum este realizată un mobilier din lemn masiv de stejar, astfel încât să poți face cele mai bune alegeri la cumpărare.

În primul rând, copacul de lemn este tăiat în bușteni și apoi este prelucrat în cherestea. Cherestea poate fi prelucrată în continuare în furnir sau placaj. Cheresteaua va fi apoi transformată în scânduri sau foi de lemn cu ajutorul unui ferăstrău cu bandă. Există și alte modalități de prelucrare a lemnului, cum ar fi utilizarea unui ferăstrău circular, care face mai ușor să tăiați bucăți mai groase de lemn.

Culoarea lemnului depinde de tipul de copac din care a fost recoltat și de cât timp a stat în pământ înainte de a fi recoltat. Culoarea va depinde și de ce fel de finisaj a fost aplicat mobilierului și de unde a fost fabricat, de exemplu, în China sau Europa.

Noi mai jos vom vorbi despre câteva modele de mobilier din lemn masiv de stejar fabricate chiar la noi, în România. Astfel vă puteți cumpăra un mobilier de lungă durată, fabricat din lemn masiv de stejar fără a plăti un cost enorm pe transportul din alte țări.

Care sunt diferitele tipuri de mobilier din stejar masiv?

Mobilierul din stejar masiv există de secole, dar este încă unul dintre cele mai populare tipuri de mobilier. Există multe tipuri diferite de mobilier din stejar masiv și fiecare tip are o utilizare diferită.

Diferitele tipuri de mobilier masiv includ:

-furnir: furnirul este realizat din straturi subțiri de lemn care sunt lipite împreună și presate pe o bucată de lemn. Furnirul poate fi realizat din orice tip de copac sau chiar din metal sau plastic. Furnirurile sunt folosite pentru a face mobilier de înaltă calitate, cu un cadru subțire și ușor.

-mahon: mahonul este un lemn foarte tare care este folosit mai ales la realizarea de mese, dulapuri, scaune și alte piese cu design complicat. Mahonul este, de asemenea, cunoscut pentru opțiunile sale bogate de culoare.

-stejar: stejarii sunt cel mai răspândit tip de arbore din America de Nord și Europa și au fost folosiți la fabricarea mobilei din cele mai vechi timpuri. Acesta fiind la moda chiar și în ziua de azi, datorită duratei lungi de viață și aspectului modern care a evoluat o dată cu trecerea anilor.

Noi vă recomandăm totuși un lemn masiv de stejar. Acest lucru datorită multiplilor factori precum: durată de viață lungă, un aspect natural, lucios. Nu în ultimul rând, un factor de care mulți ținem cont, acela că este un mobilier fabricat chiar la noi, în România. Producătorul este Ronex, care, de peste 20 ani aceștia fac o treabă minunată în producerea de dormitoare lemn masiv si livinguri din lemn masiv.

Puteți găsi un catalog imens de piese și seturi întregi de mobilier din lemn masiv de stejar pe site-ul lor, fabricate chiar lângă București. Așa că dacă doriți să vizualizați și în realitate o mare parte din portofoliul acestora, le puteți face o vizită la sediul lor din Strada Islazului nr. 5 (Şoseaua de Centură), Pantelimon.

4 Modele de mobilier din lemn masiv de stejar

Mobila din lemn masiv de stejar pentru dormitor

Mobilierul din stejar masiv este o investiție în calitatea și longevitatea dormitorului tău. Aceste piese sunt realizate folosind metodele tradiționale de prelucrare a lemnului pentru a vă asigura că le puteți folosi în anii următori. Mobilierul din stejar este, de asemenea, o opțiune prietenoasă cu mediul care necesită doar îngrijire minimă, ceea ce o face o decizie cu întreținere redusă.

Mobilă living/sufragerie din lemn masiv de stejar

Mobilierul din lemn este o alegere populară pentru casă. Multe dintre modelele moderne din lemn sunt realizate din lemn masiv de stejar. Acest lucru se datorează faptului că este ușor, durabil și are ulei natural pe suprafața sa, care rezistă la pete și umezeală.

Da, după ce vă prezentăm aceste imagini chiar nici nouă nu ne vine să credem că acest mobilier este fabricat chiar în apropierea capitalei țării noastre.

Există beneficii dovedite ale lemnului pentru sănătate?

Lemnul a fost folosit în mobilier de secole. Este considerat un material natural care este sigur de utilizat și nu produce substanțe chimice dăunătoare.

Există multe beneficii pentru sănătate ale lemnului, inclusiv riscul redus de cancer, infecții bacteriene și astm. Motivul principal pentru care lemnul este considerat un material sănătos este că nu produce substanțe chimice nocive ca alte materiale.

Mobilierul din lemn poate fi folosit ca purificator natural de aer prin absorbția particulelor de praf și a poluanților din aer. Mobilierul din lemn ajută, de asemenea, la reducerea alergenilor din aer, deoarece nu eliberează niciun compus chimic în aer, așa cum fac alte materiale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close