Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce tip de cărucior ți se potrivește

Ce tip de cărucior ți se potrivește

Dacă ești părinte, căruciorul copilului tău poate fi atât o binecuvântare, cât și un blestem, mai ales atunci când călătorești. Sigur ar fi de preferat să vă purtați bebelușul într-un mod cât mai comod cu tot cu multele accesorii care sunt absolut necesare în fiecare clipă.

Ce tip de cărucior ți se potrivește
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2022   •   11:43

Care să fie soluția cea mai potrivită pentru dumneavoastră? Cărucioarele ar putea fi un coșmar pentru părinți dacă sunt mari și voluminoase, fiind deosebit de dificil de gestionat în avioane și transportul public, precum și de depozitat în apartamentele mici din oraș. Dar și cărucioarele super mici pot avea de asemenea un mic inconvenient, acela de a nu avea suficient loc de depozitare pentru cumpărături.

Astăzi sunt disponibile numeroase modele de carucioare sport de marcă, de la cărucioare minimaliste care își propun să rezolve problema greutății și a spațiului, până la unele modele mai voluminoase, dar cu multe facilități utile pentru părinți. 

Care sunt diferitele tipuri de cărucioare sport?

Un cărucior sport este foarte diferit de un sistem de călătorie sau de un cărucior pentru toate terenurile, atât ca preț, cât și ca dotări. Dacă nu sunteți sigur de care aveți nevoie, vă explicăm diferențele de caracteristici dintre un cărucior standard, un cărucior pentru toate terenurile (off-road) și un sistem de călătorie, precum și avantajele și dezavantajele lor notabile.

Căruciorul sport ultra-ușor

Avantaje: 

  • Ușor și compact.

  • Ușor de manevrat în magazine și restaurante.

  • În general, mai ieftin decât alte cărucioare. 


Dezavantaje: 

  • De obicei orientat spre înainte.

  • Nu sunt ideale pentru off-road. 

  • Unele potrivite numai de la șase luni. 


Acestea vin într-o varietate de forme și dimensiuni sunt cele mai populare deoarece sunt ușor de transportat și compacte atunci când sunt pliate. Unele sunt potrivite încă de la naștere, în timp ce altele sunt potrivite doar pentru bebelușii peste șase luni, deoarece spătarul nu se înclină suficient de mult sau nu au suficientă căptușeală. 

Cărucioarele sport sunt ideale pentru plimbările prin oraș și sunt de preferat pentru mulți părinți care folosesc în mod regulat transportul public sau locuiesc în orașe mari.

Sunt și la îndemână pentru vacanțe, deoarece sunt mult mai convenabile de purtat cu tine, iar unele chiar se pliază suficient de mici pentru a fi bagaje de mână. În urmă cu ceva timp, era rar să vezi un cărucior care este și compatibil cu sistemul de călătorie, dar în ultimii ani a avut loc o explozie de cărucioare pe care le poți folosi cu un scaun auto pentru copii și/sau un landou.

Acestea sunt mai scumpe decât cărucioarele standard, dar sunt mult mai versatile. În mod tradițional, cărucioarele sunt orientate doar spre înainte, dar multe cărucioare cu sistem de călătorie au un scaun reversibil, astfel încât să puteți alege dacă bebelușul dumneavoastră se află cu fața spre tine sau se uită spre lume. 

Sistemul de călătorie

Avantaje: 

  • Potrivit de la naștere. 

  • Poate fi orientat spre înainte sau spre lume. 

  • Ideal dacă folosiți frecvent o mașină. 


Dezavantaje: 

  • În general scump. 

  • Poate fi greu și voluminos.

  • Landou potrivit doar pentru 0-6 luni și scaun auto de la 0-9 luni. 


Un număr mare de cărucioare sunt compatibile cu sistemul de călătorie, oferindu-ți mai multe opțiuni în ceea ce privește transportul bebelușului. Aceste cărucioare sunt potrivite pentru utilizare încă de la naștere, deoarece le puteți folosi cu un scaun auto Grupa 0/0+.

Unele vin și cu un landou sau o unitate de scaun care se transformă într-un cărucior, astfel încât să le poți folosi încă de la naștere și să le schimbi pe unitatea de scaun odată ce bebelușul tău este gata. De obicei, veți plăti mai mult pentru această funcționalitate, dar merită să investiți într-un cărucior cu sistem de călătorie dacă vă folosiți des mașina, deoarece vă va fi mult mai ușor să transferați copilul din mașină în cărucior fără a-l deranja prea mult. Rețineți că perioadele lungi de dormit în scaunele auto pentru sugari pot fi periculoase pentru bebelușii mici, deoarece poate restricționa fluxul de aer către plămânii copilului și poate pune presiune asupra coloanei vertebrale în curs de dezvoltare.

Este recomandat să nu țineți copilul într-un scaun de mașină – indiferent dacă este într-o mașină sau atașat de un cărucior – mai mult de două ore odată, conform Kids Health Organization. Totuși, acest lucru nu se aplică dacă este un scaun auto întins.

Cărucior pentru toate terenurile sau pentru alergare

Avantaje: 

  • Poate aborda terenuri accidentate. 

  • Suspensie bună pe toate roțile. 

  • Utilă pentru a fi în aer liber și pentru a fi în formă după nașterea copilului. 



Dezavantaje: 

  • Nu este potrivit pentru transportul public din cauza dimensiunilor. 

  • Poate fi foarte scump. 

  • Dacă folosiți un cărucior de alergare, ar trebui să alergați cu el doar de când copilul tău împlinește șase luni.


Dacă intenționezi să te aventurezi în afara drumurilor asfaltate împreună cu copilul tău, atunci s-ar putea să vrei să optezi pentru un cărucior pentru toate terenurile sau off-road cu cauciucuri mari și suspensie pe toate roțile pentru a face față în aer liber accidentat.

Acestea pot fi vehicule cu patru roți sau trei roți. Unele cărucioare cu trei roți sunt, de asemenea, cărucioare pentru alergare sau pentru jogging.

Deși cărucioarele pentru toate terenurile sunt o alegere practică pentru părinții activi și în aer liber, ele sunt adesea mai lungi și pot fi prea mari pentru a fi folosite în transportul public sau în locuri aglomerate, cum ar fi supermarketurile.

Datorită dimensiunii lor, veți avea nevoie de un portbagaj mare pentru a le transporta și de suficient spațiu pentru a vă depozita căruciorul de teren acasă.

Alegerea căruciorului potrivit pentru familia ta

Înainte de a vă decide asupra unui cărucior, este important să luați în considerare trei lucruri: costul, stilul de viață și dimensiunea familiei.

Cost 

După cum am menționat anterior, prețurile cărucioarelor variază foarte mult. Și, deși modelele de top au adesea o mulțime de caracteristici suplimentare de confort - ghidon reglabil, scuturi de ploaie, trenuri mari și chiar mai multe scaune - nu sunt întotdeauna necesare.

Stilul de viață

Aici intervine stilul de viață. Anticipați o utilizare intensă aproape zilnică? Sau aveți nevoie de un cărucior pur și simplu pentru ieșiri ocazionale? Alți factori de stil de viață de luat în considerare: Veți putea transporta căruciorul cu mașina, sau îl vei purta prin oraș, pe scări de metrou, în lift și apoi depozita în apartament? Răspunsul la aceste tipuri de întrebări vă poate ajuta să vă dați seama dacă ar trebui să orientați către modele mai simple și mai ușoare, sau din potrivă dacă puteți să alegeți un model mai voluminos și mai greu, dar cu multe facilități atât de utile părinților.

Mărimea familiei 

În cele din urmă, luați în considerare dimensiunea ideală a familiei. Dacă intenționați să aveți mai mulți copii, este adesea logic să faceți o investiție mai mare într-un model care poate găzdui în mai mulți copii. Deși va trebui să poți suporta prețul mai mare acum, la final te va scuti de nevoia de a cumpăra mai mult de un cărucior.

Pentru mai multe informații despre cărucioare sport, dar și pentru a viziona și chiar proba unele dintre cele mai premiate dintre ele, vă invităm în showroom-ul nostru din Iași, strada Lăpușneanu nr.24, sau intrați pe site-ul babyhub.ro unde avem modele disponibile pentru toate gusturile și nevoile.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close