Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Contracepția prin retragere și calendar: cum poți să le faci mai sigure fără să te bazezi pe partener

Contracepția prin retragere și calendar: cum poți să le faci mai sigure fără să te bazezi pe partener

Metoda retragerii sau „coitus interruptus”, și metoda calendarului sau ritmului sunt unele dintre cele mai vechi și mai des folosite metode de contracepție fara prezervativ sau hormoni, chiar și în zilele noastre, mai ales de cuplurile care nu vor să folosească protecție sau de femeile care nu vor să ia pilule anticoncepționale care conțin hormoni, de teama efectelor scundare.

Contracepția prin retragere și calendar: cum poți să le faci mai sigure fără să te bazezi pe partener
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2023   •   12:02

Deși sunt la îndemână, aceste două opțiuni sunt și printre cele mai riscante metode de contracepție, fiecare cu un grad de risc alarmant, de peste 20%.

Vestea bună este că, în prezent, există soluții pentru a face aceste metode mai sigure, cu ajutorul unei metode de contracepție mai puțin cunoscute - contracepția locală, exemplificată de produse precum ovulele contraceptive Contracept-M, din ce în ce mai populare. Contracepția locală fără hormoni este o metodă confortabilă, care îți permite să eviți o sarcină nedorită, fără să te bazezi pe partener. 

Ovulele contraceptive sunt o formă de contracepție locală, care ar putea fi de un real ajutor împotriva unei sarcini nedorite, potrivită pentru femeile care au o viață sexuală dinamică fără a fi într-un cuplu, sau pentru cuplurile care nu se mai îngrijorează cu privire la bolile cu transmitere sexuală. Fără hormoni și fără necesitatea de a le lua zilnic, aceste ovule contraceptive pot fi utilizate cu ușurință și oferă femeilor mult mai multă autonomie, în ceea ce privește contracepția.

Ce sunt ovulele contraceptive?

Ovulele Contracept-M sunt o metodă de contracepție locală, care acționează prin imobilizarea spermatozoizilor, precum și prin distrugerea membranei acestora, împiedicându-i astfel să se fixeze de ovul. Acestea sunt concepute pentru a fi introduse cu ușurință în vagin, iar prin forma și modalitatea de aplicare ele rămân la locul lor și acționează o perioadă finită de timp.

Este o metodă potrivită pentru femeile cu un stil de viață dinamic, de la cele mai tinere și până la cele aflate în perioada de premenopauză, care se află într-o relație sigură, active din punct de vedere sexual.

Cum poți face metoda retragerii și metoda calendarului mai sigure?

Dacă folosești deja metoda retragerii sau metoda calendarului și îți dorești să încerci ceva nou și sigur sau să ai la îndemână o soluție de contracepție ușor de folosit, fără să te bazezi întotdeauna pe partener, poți crește eficiența acestora cu ajutorul ovulelor Contracept-M.

Când ești în perioada lunii în care nu ovulezi

Chiar dacă nu ovulezi conform calendarului, trebuie să știi că metoda ritmului este extrem de riscantă și are cea mai mică eficiență în evitarea unei sarcini nedorite (65-80%). Doar cu introducerea unui ovul la fiecare act sexual crește eficiența protecției la 94%.

Când nu vrei să faci sex cu prezervativ și te bazezi pe retragere

Dacă ai încredere în partener și vrei să folosești această metodă, poți să îi crești eficiența având un ovul contraceptiv care să te protejeze pentru fiecare act sexual. Poți face în continuare sex fără prezervativ, folosind totuși o metodă de contracepție care te protejează de lichidul pre-ejeculator, cât și de ejaculare, în cazul în care partenerul nu se retrage la timp.

Când uiți să iei pilula contraceptivă

Dacă uiți să iei pilula contraceptivă, este posibil să nu fii protejată împotriva unei sarcini nedorite. De aceea este util să folosești Contracept-M, care acționează prin imobilizarea spermatozoizilor și distrugerea membranei acestora, împiedicându-i astfel să se fixeze de ovul.

Cum se folosește corect contracepția locală cu Contracept-M

Pentru eficacitate maximă trebuie să ai în vedere cum se folosesc corect ovulele contraceptive. Contracept-M se utilizează cu 10 minute înainte de fiecare act sexual. Odată introdus în vagin, începe să acționeze după 10 minute și asigură protecție timp de 4 ore. Astfel că, în cazul unui alt contact sexual, trebuie folosit un alt ovul.

Deoarece spermicidul poate fi distrus de săpun, trebuie să ai grijă de fiecare dată să nu folosești săpun sau produse cu săpun înainte sau imediat după actul sexual. Toaleta va fi făcută numai cu apă sau cu un produs delicat, care să nu conțină săpun. Totodată, în cazul în care ai leziuni vaginale, nu este recomandată utilizarea produsului. Adresează-te medicului pentru mai multe informații în acest sens.

Ce avantaje au femeile care folosesc această metodă?

Contracepția locală este una dintre cele mai prietenoase și simple metode contraceptive pentru că nu dereglează în nici un fel organismul, nu conține hormoni, are puține efecte adverse care apar extrem de rar, iar în cazurile în care se manifestă totuși, sunt foarte blânde. 

  • Substanțele spermicide acționează strict local. Ele nu ajung în uter și nu se absorb în organism, astfel că nu trec nici în sânge, nici în laptele matern și nu afectează în niciun fel echilibrul hormonal. Așadar, organismul tău nu suferă transformări radicale și nu îți influențează negativ stilul de viață.
  • Mai mult de atât, nu este nevoie să îți aduci aminte zilnic să iei Contracept- Este potrivit pentru oricine, mai ales că nu toate femeile își doresc să folosească metode contraceptive atunci când nu au contacte sexuale. 
  • Nu ai nevoie de consult medical. Contraceptivele locale pot fi utilizate fără un consult medical prealabil și nu necesită monitorizare medicală ulterioară. Este important totuși să citeşti cu atenţie instrucţiunile din prospect şi să le respecţi ȋntocmai. 

Chiar dacă pot părea variante de contracepție ușor de folosit deoarece nu au efecte adverse și nu implică nici un fel de costuri, pentru femeile active sexual, care vor să prevină o sarcină nedorită, e important să ia în considerare alte forme de contracepție mai eficiente decât metoda retragerii sau cea a celandarului. 

Dacă vrei o variantă la îndemână, eficientă, simplu de folosit și care poate fi combinată cu ușurință cu alte forme de contracepție împotriva sarcinii, Contracept-M este alegerea potrivită.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close