Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum trebuie să folosești placa de îndreptat părul pentru a evita deteriorarea șuvițelor

Cum trebuie să folosești placa de îndreptat părul pentru a evita deteriorarea șuvițelor

Placa pentru pă este unul dintre cele mai frecvent utilizate instrumente de coafat, însă trebuie să folosești corect acest aparat dacă vrei să ai șuvițe frumoase și sănătoase.

Cum trebuie să folosești placa de îndreptat părul pentru a evita deteriorarea șuvițelor
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2022   •   14:56

Vorbim în acest articol despre cum poți obține părul drept pe care ți-l dorești fără să deteriorezi fibra capilară, limitând la minim potențialele daune! Află în continuare cât de des trebuie să folosești placa de îndreptat și ce lucruri trebuie evitate pentru a păstra sănătatea firului de păr!

De ce NU este bine să folosești zilnic placa de îndreptat părul?

Deși pe termen scurt placa de păr îți oferă look-ul mult visat, haistiliștii spun că nu este o idee bună s-o folosești în fiecare zi. Acest aparat folosește căldura pentru a îndrepta părul texturat, iar expunerea excesivă a fibrei capilare la o temperatură ridicată provoacă denaturarea proteinelor din firul de păr. Atunci când structura firului este afectată, părul devine uscat și fragil.

În general, experții recomandă folosirea plăcii nu mai mult de o dată pe săptămână. În plus, părul natural trebuie să fie întotdeauna proaspăt spălat, dat cu balsam și apoi complet uscat înainte de utilizarea acestui aparat de coafat cu căldură. Îndreptarea părului murdar cu placa va arde numai uleiul și reziduurile de pe fibra capilară, iar acest lucru va produce mai multe daune.

Cum îți poți proteja părul dacă folosești des placa de îndreptat?

Pentru a-ți păstra părul sănătos atunci când folosești placa de îndreptat, trebuie să te asiguri că urmezi câțiva pași. Iată care sunt aceștia pentru placa Steampod 3.0

Spală părul cu un șampon nutritiv și hidratant

Pe păr se acumulează diverse reziduuri, precum praf și impurități de la poluare sau produsele de styling. Dacă folosești placa de păr atunci când ai șuvițele murdare, fibra capilară devine mai vulnerabilă la deteriorare și rupere. Pentru a evita acest lucru, este necesar să speli părul cu un șampon nutritiv înainte de a folosi placa.

Nu folosi placa de îndreptat pe părul ud sau umed

Părul ud sau doar umed este mai vulnerabil la deteriorare, de aceea pentru a evita daunele suplimentare, este important să eviți folosirea aparatelor fierbinți dacă părul nu este complet uscat.

Ideal este să lași părul să se usuce în mod natural

Cu cât utilizezi mai multe aparate de coafat cu căldură, cu atât îi faci mai rău părului tău. Conform stiliștilor, ideal ar fi să-ți lași părul să se usuce în mod natural. Poți folosi un prosop extra-absorbant sau chiar un tricou curat din bumbac pentru a scăpa de cea mai mare parte din apă, apoi începe să freci ușor părul pentru ca acesta să se usuce mai bine. Însă, ai grijă să nu freci șuvițele prea dur, altfel riști să provoci mai multe daune firului de păr. Dacă nu ai timp să lași părul să se usuce în mod natural, poți apela la uscătorul de păr, însă asigură-te că folosești aerul rece, nu cel cald sau fierbinte.

Aplică un spray termoprotector înainte de utilizarea plăcii de îndreptat

Folosește întotdeauna protecție termică înainte de îndreptarea părului. Poți opta fie pentru un spray, fie pentru un ser termoprotector, ambele produse acționează ca o barieră împotriva deteriorării și menține culoarea părului intactă. Părul tău va căpăta nu doar strălucire, ci își va păstra sănătatea și suplețea.

Măștile sau uleiurile de păr ar trebuie folosite regulat

Pentru a-ți păstra părul sănătos și strălucitor după ce ai folosit placa de îndreptat, poți apela la doi aliați de încredere: masca sau ulei hidratant. Aceste produse rețin umiditatea în fibra capilară, oferind un aspect mai plin și mai frumos. Dacă folosești ulei, asigură-te că aplici doar o cantitate mică în mâini, le freci bine împreună, apoi îți treci mâinile ușor prin păr, de la mijloc până la vârfuri.

Cum folosești placa de păr pentru a-ți păstra sănătatea șuvițelor?

Când vine vorba de a folosi o placă de îndreptat părul, există o mulțime de lucruri pe care ar trebui să le eviți pentru a-ți păstra sănătatea șuvițelor. Iată ce trebuie neapărat să știi:

  • Setează placa de păr la temperatura minimă aplicabilă tipului tău de păr

Majoritatea aparatelor de îndreptat părul permit reglarea temperaturii, însă recomandarea specialiștilor este să nu folosești nivelul cel mai fierbinte. Ei spun că trebuie să setezi placa la cea mai mică temperatură potrivită tipului tău de păr. De exemplu, dacă ai părul fin, setează la cea mai scăzută temperatură posibilă pentru a evita arderea. Dacă ai părul mai gros, ar trebui să alegi o temperatură care se află în mijlocul spectrului de căldură. În general, este bine să păstrezi o temperatură de max 200-220 °C pentru a preveni deteriorarea.

  • Separă părul în secțiuni

Folosește un pieptene pentru a separa mai multe secțiuni ale părului. În general, este bine să folosești patru secțiuni separate, este mai ușor să lucrezi cu ele așa, una câte una, iar restul părului să îl prinzi în coadă. Dacă nu faci secțiuni, o parte din șuvițe vor cădea în timp ce utilizezi placa de îndreptat, iar acest lucru te va face să pui placa fierbinte pe unele șuvie de mai multe ori, iar pe altele să le sari.

  • Nu ține placa de îndreptat pe păr prea mult timp

Este important să nu lași placa de îndreptat strânsă pe câteva fire prea mult timp deoarece este posibil să arzi părul.

  • Investește într-o placă de calitate

Tipul de aparat pe care-l folosești pentru îndreptarea părului reprezintă unul dintre cei mai importanți factori care influențează calitatea rezultatelor. Dacă folosești o placă de îndreptat de calitate scăzută nu vei avea părul drept pe care ți-l dorești și nici nu-ți vei putea păstra sănătatea șuvițelor. Experții noștri îți recomandă placa pentru păr Steampod 3.0, un aparat profesional cu o tehnologie inovatoare cu abur, care reduce gradul de deteriorare al firului de păr cu peste 78%. Plăcile duble oferă o presiune uniformă pe toată suprafața părului, iar funcția de control termic inteligent îți permite să îți setezi automat temperatura în funcție de tipul de păr pe care-l ai. Cu placa de păr de la L’Oreal Professionnel este mai simplu ca niciodată să ai un păr drept perfect, având în același timp siguranța că nu deteriorezi fibra capilară.

Așadar, atâta timp cât folosești aparate de îndreptat părul de calitate și ții cont de sfaturile din acest articol, șuvițele tale nu vor avea de suferit. Oferă podoabei tale capilare oîngrijire corectă în fiecare zi și vei fi răsplătită cu un look de invidiat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close