Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Magazin piese electronice pentru pasiunile tale

Magazin piese electronice pentru pasiunile tale

În magazinul online vei găsi o selecție largă de piese și componente electronice, condensatoare, rezistențe cu putere de la 0,25W până la 100W, tiristoare și diode puternice.

Magazin piese electronice pentru pasiunile tale
de Georgiana Adam    |    30 Dec 2021   •   12:30

De asemenea, la zutech.ro care este un magazin piese electronice, vei găsi circuite integrate, o varietate de potențiometre cu fire și grafit, elemente de montare SMD, siguranțe și relee. În catalogul magazinului online poți găsi o mare varietate de elemente active și pasive pentru fiecare dintre proiectele tale.

Circuite integrate

Circuitele integrate sunt piese electronice complexe care combină diferite elemente, miniaturizate și integrate într-o placă de siliciu. Circuitele integrate, numite și cipuri, sunt de trei tipuri, în funcție de elementele electronice pe care conțin: analogic, digital, combinat (hibrid). Aici vei găsi diferite tipuri de circuite integrate logice, memorii, temporizatoare, prize pentru circuite integrate, amplificatoare operaționale, regulatoare și regulatoare de tensiune, etape finale, circuite integrate hibride. O mare varietate de circuite integrate pentru toate aplicațiile.

Redresor în punte

Un redresor în punte monofazat cu patru diode în brațe, este folosit pentru a îndrepta tensiunea. Redresorul în punte transformă energia electrică alternativă în curent continuu. Într-o diagonală a circuitului este conectată înfășurarea secundară a transformatorului, iar în cealaltă - sarcina. Se caracterizează prin îndreptare în două sensuri, adică, îndreptează ambele jumătăți ale undei sinusoidale de intrare.

Rezonatoare cuarț

Rezonatorul cu cuarț este un sistem oscilant electromecanic. Rezonatoarele de cuarț folosesc efectul piezoelectric, adică, efectul polarizării unui anumit dielectric sub influența presiunii mecanice. Efectul piezoelectric este reversibil.

Varistoare

Varistoarele sunt elemente semiconductoare rezistive neliniare cu o caracteristică simetrică volt-amper, a căror rezistență variază funcțional în funcție de tensiunea care curge prin ele. Când valoarea tensiunii atinge valoarea de prag a varistorului, indiferent de direcția acestuia, rezistența acestuia este extrem de mare și practic nu trece curent prin varistor. Etimologic, numele varistorului este format din cuvintele engleze variabil rezistor. Acestea sunt adesea denumite prin abrevierea VDR (rezistor dependent de tensiune) sau rezistor dependent de tensiune.

Varistoare - caracteristici

Cele mai importante caracteristici ale varistoarelor sunt: tensiune de prag (de operare), curent de funcționare (nominal), putere maximă disipată, energia pe care o poate absorbi varistorul. Varistoarele sunt conectate în paralel cu sursa de alimentare și sunt folosite pentru a proteja alte elemente sau dispozitive din circuit, de tensiunile de impuls care pot apărea în caz de fulger, pornire, oprire sau defecțiune a rețelei de alimentare.

Tristoare

Tiristorul este un element electronic semiconductor, o diodă controlabilă. Este folosit ca comutator electronic, care comută circuitele de înaltă tensiune și de curent ridicat. Este utilizat în circuite de pornire, redresoare, regulatoare etc.

Elemente Peltier

Elementul Peltier este o placă cu un număr mare de termocupluri (peste 100). Când un curent electric este aplicat la bornele elementului, o parte este încălzită, iar cealaltă este răcită. Un radiator de răcire este plasat pe partea încălzită pentru a nu se supraîncălzi. În funcție de gradul de răcire al părții încălzite, atât de scăzută va deveni temperatura părții reci. Sunt folosite în dozatoare de apă, pungi frigorifice etc.

Indiferent de nevoia pe care o ai, în magazinul piese electronice vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru lucrările tale.

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close