Antena 3 CNN Economic Salarii mai mari pentru unii angajaţi de la stat. Mii de bugetari sunt pe lista norocoasă şi vor beneficia şi de sporuri

Salarii mai mari pentru unii angajaţi de la stat. Mii de bugetari sunt pe lista norocoasă şi vor beneficia şi de sporuri

Vor fi creşteri de salarii pe bandă rulantă pentru unii dintre angajaţii de la stat, dar şi sporuri. Mii de bugetari sunt pe listă.

de Xenia Croitoru    |    29 Mar 2023   •   10:02

Mii de angajaţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) vor beneficia de majorări salariale. 

Proiectul este discutat miercuri de aleşii din Comisia de muncă şi Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor. 

Sunt discutate majorări de salarii pentru angajații de la APIA, dar și pentru cei care se ocupă de proiecte europene pe agricultură. 

Majorările salariale ar urma să fie între 10 și 15 procente și ar urma să fie și sporuri adoptate în proiectul de astăzi.

Citeşte şiCe pensie va avea un român cu un salariu de 4.000 de lei în prezent

Aceste majorări vin în contextul în care în urmă cu două săptămâni, Parlamentul a decis că angajații Agenției Naționale de Integritate să primească majorări de salarii cu până la 25% și inclusiv un spor de solicitare neuropsihică. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vor fi majorări inclusiv pentru Academia de Științe Agricole și Silvice, dar și pentru Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), majorări de 10-15%.

În comisia de agricultură și de muncă, reprezentanții Ministerului Muncii spun că nu susțin astfel de majorări, pentru că dacă s-ar face aceste majorări salariale pentru cei de la APIA, cumva ar exista o discriminare față de angajații de la nivel central și din teritoriu.

În prezent, un director executiv de la APIA are aproximativ 11.700 de lei.

Pe lângă aceste salarii, există și sporuri, dar și indemnizație de hrană. Indemnizația de hrană este aproximativ 4.000 lei, iar sporurile variază în funcție de încadrarea și experiența pe care o au aceștia în muncă. 

De asemenea, angajații mai primesc și vouchere de vacanță, dar și sporuri privind condițiile vătămătoare de muncă.

Ce salarii sunt la APIA - Salariu de bază

- Director executiv: 11.700 lei

- Director executiv adjunct: 11.300 lei

- Şef serviciu (cu doctorat): 10.600 lei

- Şef de birou: 10.000 lei

- Consilier juridic: 8.000 lei

- Consilier superior: 7.800 lei
+

- indemnizaţie hrană 4.000 lei

- sporuri

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close