Antena 3 CNN Economic Surse: Salariile profesorilor, majorate cu aproape 60% până în august 2024

Surse: Salariile profesorilor, majorate cu aproape 60% până în august 2024

Majorarea salariilor profesorilor va ajunge la aproape 60% până în luna august 2024, potrivit surselor Antena 3 CNN, în urma unei decizii luate de PNL.

Surse: Salariile profesorilor, majorate cu aproape 60% până în august 2024
Sursa foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    06 Dec 2023   •   17:17

Marți seara, la sediul PNL a avut loc o discuție pe marginea bugetului pentru 2024.

La întâlnire au participat președintele Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului. 

În urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină pentru 2024 o creștere de 20% a salariilor profesorilor, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Această majorare se adaugă la majorarea de 30% (promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă).

Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi una record per ansamblu.

Va fi o creștere istorică de 57%. Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

Și bugetul pentru Dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș este unul cu o majorare la fel de spectaculoasă, de aproximativ 60%. 

De asemenea, și Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului vor primi fonduri importante pentru modernizarea României, conform gândirii cu care PNL va merge la discuțiile finale.

×
Subiecte în articol: majorare salarii PNL
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close