Antena 3 CNN Economic Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor | Calendarul recalculării pensiilor. Noile valori disponibile din septembrie

Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor | Calendarul recalculării pensiilor. Noile valori disponibile din septembrie

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a oferit noi explicaţii despre pensiile pe care românii le vor primi din septembrie.

Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor | Calendarul recalculării pensiilor. Noile valori disponibile din septembrie
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    25 Mai 2024   •   22:43

Pensionarii din România vor primi pensii recalculate începând cu 1 septembrie, conform noii legi a pensiilor. Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că acest proces va aduce creșteri substanțiale pentru mulți pensionari, în special pentru cei cu un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu șeful Casei de Pensii în timpul declarațiilor pentru Antena 3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mai mult de 3 milioane de pensionari vor beneficia de aceste creșteri, datorită punctelor de stabilitate. Cei care au cotizat peste 40 de ani vor vedea creșteri de peste 80-90%. Mulți pensionari care în prezent primesc indemnizație socială vor ieși din această zonă", a declarat oficialul pentru Antena 3 CNN.

Șeful Casei de Pensii a anunțat și când vor fi tipărite deciziile de pensionare. "Începând din luna iunie, începem și procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare, astfel încât de la 1 septembrie oamenii să știe exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor", a explicat șeful Casei de Pensii.

Pe talonul de pensie vor apărea noile valori ale punctului de referință, numărul total de puncte, și vor fi incluse mici modificări specifice. Oficialul a subliniat că, în urma acestei recalculări, nicio pensie nu va scădea.

"Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege", a precizat Daniel Baciu.

×
Subiecte în articol: calcul pensie şeful Casei de Pensii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close