Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Siropul de primăvară pe care românii îl consumă pentru sănătate: "Bun pentru plămâni, când eşti răcit"

Siropul de primăvară pe care românii îl consumă pentru sănătate: "Bun pentru plămâni, când eşti răcit"

Păpădia a deschis sezonul recoltării plantelor medicinale din flora spontană. În localitatea Goreni, la 10 kilometri de Reghin, câmpurile s-au colorat în galben. Păpădiile sunt înflorite, iar localnicii le adună pentru a-şi face medicamentele de leac.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   15:35

Alexandru şi Felicia Iudan au obiceiul de a culege păpădii încă din copilărie. Este o plantă folosită în tratamentul mai multor afecţiune.

"Astea erau leacurile pe vremuri. Siropul e bun şi cu apă, şi aşa, se bea pentru plămâni, pentru răceală când eşti răcit e foarte bun", a explicat bunica Felicia.

Citeşte şi: Secretul românilor care fac dulceaţă din fructul "cosmonauţilor". Licoarea se vinde ca pâinea caldă

Reţeta este una simplă: florile culese sunt spălate foarte bine, iar apoi sunt puse la fiert. După ce fierb sunt strecurate şi se adaugă zahărul şi lămâia, iar siropul de păpădie este gata.

După ce a făcut prima tură de sirop, bunica Felicia aşteaptă verdictul fetelor care au fost la cules de păpădie, iar răsunsul a fost unul pozitiv.

Păpădia ameliorează afecţiunile ficatului, stimulează digestia, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi stimulează sistemul imunitar, iar beneficiile plantei nu se opresc aici.

Siropul de păpădie, cunoscut şi sub denumirea de miere de păpădie, ajută la menţinerea sănătăţii aşa că merită încercat, mai ales că abia s-a deschis sezonul recoltării acestor plante.

Vezi şi: Doi români au dat lovitura cu un produs unic în Europa, pe care îl produc într-o mică făbricuţă la Buzău

×
Subiecte în articol: Agricool sirop păpădie Reghin
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close