Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Controversa momentului: Concertul de la Viena de Anul Nou, transmis în România. Lucian Romaşcanu: "Nu ar trebui să punem graniţe culturii"

Controversa momentului: Concertul de la Viena de Anul Nou, transmis în România. Lucian Romaşcanu: "Nu ar trebui să punem graniţe culturii"

În ciuda criticilor și a controverselor, Televiziunea Română a anunțat că va difuza concertul de Anul Nou susținut de orchestra filarmonicii din Viena.

Controversa momentului: Concertul de la Viena de Anul Nou, transmis în România. Lucian Romaşcanu: "Nu ar trebui să punem graniţe culturii"
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Dieter Nagl Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    29 Dec 2022   •   17:20

Reprezentanții postului național au transmis că acest concert tradițional, ce va putea fi urmărit în prima zi a anului viitor, face parte dintr-un pachet de programe achiziționat în anul 2021.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, susține decizia și spune că Austria ar trebui taxată, dar cultura nu trebuie să aibă bariere.

"Crezul meu este că n-ar trebui să punem granițe în ceea ce privește cultura, pentru că ea, de fapt, este un produs al sufletului și nu ar trebui să fie decât primit, receptat sau respins de către sufletele celor care au acces la el.

Eu cred că ar trebui să luăm măsuri în ceea ce privește decizia aberantă a Austriei, o decizie inexplicabilă în termen logici și pe care sperăm să reușim să o întoarcem în foarte scurt timp. În schimb, cultural vorbind, eu cred că n-ar trebui să pună bariere", a afirmat ministrul Culturii.

×
Subiecte în articol: concert Anul Nou Lucian Romașcanu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close