Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Noi detalii din ancheta la CE Oltenia. Ce amendă a primit firma care deţinea maşini fără RCA la cariera Jilţ Mătăsari

Noi detalii din ancheta la CE Oltenia. Ce amendă a primit firma care deţinea maşini fără RCA la cariera Jilţ Mătăsari

Apar noi detalii din ancheta la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde la cariera Jilț Sud Mătăsari au murit trei mineri. Ce decizii a luat consiliul de supraveghere al companiei şi ce amenzi s-au dat pentru mașinile care nu aveau RCA.

Noi detalii din ancheta la CE Oltenia. Ce amendă a primit firma care deţinea maşini fără RCA la cariera Jilţ Mătăsari
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Gabriela Mladin    |    Claudia Popovici    |    25 Ian 2023   •   16:56

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a fost demis la mai bine de o săptămână de la accidentul tragic în care au murit 3 mineri.

Consiliul de supraveghere al companiei l-a alăturat din funcție pe Daniel Burlan, la 2 zile după ce ministrul Energiei a cerut public acest lucru. Și Marius Negru, membru în comitetul director al Complexului Energetic Oltenia, a fost demis.

În decizia de revocare se precizează faptul că cei 2 nu și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contract. Pe de altă parte, firma care deține mașina cu care inspectorul general de stat Nicolae Bratu a fost dus în carieră a fost sancționată.

Reamintim că, Nicolae Bratu a venit la Gorj la două zile după producerea accidentului de muncă de la cariera Jilţ Sud. A mers la fața locului, unde a solicitat să fie transportat în carieră cu mașinile omologate de persoane.

Citeşte şi: Av. Adrian Cuculis, detalii din dosarul de la CE Oltenia: "Să ştiţi de la mine că urmează furtuna"

Amendă modică pentru firma care deţinea maşina fără RCA la cariera Jilţ Sud Mătăsari

Doar că autoutilitara în care a urcat l-a luat pe Nicolae Bratu de pe un drum public. În urma verificărilor făcute de jurnaliști, s-a constatat că această mașină nu deținea poliță RCA obligatorie pentru circulația pe drumurile publice.

Polițiștii s-au sesizat și, în urma verificări lor, au constatat că societatea de transport a încheiat polița în ziua respectivă, după ce, practic, jurnaliștii sesizaseră problema, iar asigurarea intra în vigoare a 2-a zi.

Pentru asta, societatea a fost amendată cu suma de 1.000 de lei

Citeşte şi: Se schimbă regulile RCA! Categoria de șoferi care va plăti cu câteva sute de lei mai mult pentru asigurare

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close