Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Şeful IPJ Constanţa și-a depus demisia | Anunţul ministrului de Interne în raportul Corpului de Control

Şeful IPJ Constanţa și-a depus demisia | Anunţul ministrului de Interne în raportul Corpului de Control

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a prezentat, luni, raportul Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai, acolo unde doi studenți au fost ucişi de un şofer de 19 ani drogat la volan. Totodată ministrul a anunţat că şeful IPJ Constanța, Adrian Glugă, şi-a depus demisia.

Şeful IPJ Constanţa și-a depus demisia | Anunţul ministrului de Interne în raportul Corpului de Control
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   19:52

În urma controlului ministerului de Interne, privind accidentul de la 2 Mai, ministrul Cătălin Predoiu a prezentat măsurile propuse în raportul Corpului de Control.

Mai exact, acesta a anunţat declanșarea cercetării prealabile pentru neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu față de inspectorul șef de poliție județeană Constanța.

"Se va analiza declanșarea cercetărilor pentru mai mulți angajați revizuirea unei dispoziții IGSU privind planificarea elaborarea planului de activități a IPJ Constanța actualizarea unor planuri operaționale

Raportul surprinde la modul general și capacitatea redusă a forțelor de poliție la noi provocări privind consumul de droguri. Am analizat raportul într-o primă etapă. O parte din concluziile raportului le găsesc perfect argumentate. Unele sunt argumentate redus. Sesizarea comisiilor de disciplină de la nivelul IGPR pentru a cerceta cauzele și trimiterea la parchet. 

Citeşte şi: Polițiștii au încălcat grav mai multe reguli, în cazul accidentului de la 2 Mai! Concluziile raportului Corpului de Control

Dl inspector Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție", a mai precizat Cătălin Predoiu, ministru de Interne. 

Între cei eliberați din funcție, la scurt timp după tragedia de la 2 Mai, se numără comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța și comisarul șef Marin Dincă, adjunct al șefului IPJ Constanța.

Au mai fost schimbați din funcție șeful Poliției Mangalia, comisarul Dragoș Cristea, și șeful Biroului de Poliție Vama Veche, inspectorul principal Radu Vachente.

De asemenea, Cătălin Predoiu a anunțat „o resetare completă” a MAI pe care o va începe din județul Constanța.

Citeşte şi: Noi date din expertiza toxicologică în cazul şoferului drogat care a produs tragedia de la 2 Mai

×
Subiecte în articol: IPJ Constanța demisie accident 2 mai
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close