Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ministrul Turismului: Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate va fi prelungită până la finalul anului viitor

Ministrul Turismului: Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate va fi prelungită până la finalul anului viitor

Prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 este necesară, a arătat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, miercuri, la Antena 3.

Ministrul Turismului: Valabilitatea voucherelor de vacanţă neutilizate va fi prelungită până la finalul anului viitor
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    08 Dec 2021   •   20:41

Prelungirea, până la finalul anului viitor, a valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 este necesară în condiţiile în care o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea acordării voucherelor de vacanţă, care prevede acordarea acestor vouchere pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Vouchere de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar

"În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022.

Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora", se precizează în comunicatul citat.

Cadariu: Am prelungit valabilitatea voucherelor de vacanţă

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a arătat că măsura acordării de vouchere de vacanţă a fost benefică atât pentru salariaţi cât şi pentru operatorii din turism.

"Astăzi, la şedinţa de Guvern, am avut o primă lectură a acestei ordonanţe şi în urma discuţiei cu cei din domeniul turismului am convenit în felul următor. E vorba de prelungirea valabilităţii unei ordonanţe de urgenţă pentru ca aceste vouchere să fie emise din nou pentru salariaţii din sectorul bugetar(...).

Având în vedere discuţiile purtate, dar şi alte semnale din domeniu, am constatat că multe din voucherele emise şi în 2019 şi în 2020 nu au fost fructificate. Acesta este motivul pentru care am inclus în această ordonanţă posibilitatea ca aceste vouchere să fie utilizate până la sfârşitul anului 2022", a spus ministrul Daniel Cadariu, miercuri seară, la Antena 3.

Pe perioada 2022 - 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close