Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre noua lege Big Brother, care permite MAI să filmeze cetățenii în spațiul public, fără consimțământ: ”Ăștia sunt bolnavi”

Mircea Badea, despre noua lege Big Brother, care permite MAI să filmeze cetățenii în spațiul public, fără consimțământ: ”Ăștia sunt bolnavi”

Mircea Badea a comentat, în ediția de joi seara a emisiunii În Gura Presei, despre noua lege Big Brother, care permite MAI să filmeze cetățenii în spațiul public, fără consimțământ.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2024   •   12:47

În cadrul ediției de joi seara a emisiunii În gura preseiMircea Badea a comentat pe marginea unui subiect de actualitate: înființarea Legii Big Brother, care prevede ca Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Imigrările și IGSU au acces nelimitat și necondiționat la orice filmare, poză sau înregistrare în spațiul public. 

”Avem pe prima pagină în Jurnalul Național, avem aici filmele cu tine pe stradă distribuite de Ministerul Afacerilor Interne serviciilor secrete prin noi protocoale.

Structurile MAI vor avea acces nelimitat și necondiționat la orice înregistrare din spațiul public. Ăștia sunt bolnavi!

Pur și simplu bolnavi pe interceptări, pe supravegheri, pur și simplu nu există alt motiv al existenței lor, altă preocupare. Grotesc și hidos, dar, în România perfect posibil.

Deci, Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Imigrările și IGSU: acces nelimitat și necondiționat la orice filmare, poză sau înregistrare în spațiul public.
Ministerul de Interne dictează prin ordin cine este filat. Cum? Deci cum? Trebuie doar un motiv verosimil pentru a bănui să săvârșească o ilegalitate, așa scrie aici. Da, deci un fel de Carmen Harra, bă, eu cred că urmează să se săvârșească o ilegalitate. Ce zic: ”Bă, hai să-l filmăm pe ăla”. 

Noua lege Big Brother reînvie protocoalele cu serviciile secrete. MAI filmează tot ce mișcă, fără consimțământ, iar structurile au acces la date în baza unor documente de colaborare.

Un proiect de lege care împlinește, sâmbătă, termenul de adoptare tacită, prevede că MAI are dreptul de acces direct, gratuit și în timp real la orice înregistrare audio-video sau fotografie făcută în spațiul public, prin  intermediul camerelor de supraveghere publice sau private. 

Mai mult, Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Inspectoratul General pentru Imigrări sau chiar IGSU pot folosi orice mijloace tehnice din dotare pentru a filma, fotografia sau înregistra în spațiul public, fără consimțământul persoanelor vizate, singura condiție fiind aceea să existe motive verosimile pentru a bănui că, în acel loc, ar urma să se săvârșească o infracțiune sau orice încălcare a legii”.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, prin aceeași lege propusă, serviciile de informații poți accesa datele cu caracter personal colectate de MAI, în baza unui „document de cooperare/ colaborare încheiat cu Poliția de Frontieră”.

Culmea, autorii acestei inițiative legislative spun că au făcut această lege pentru a oferi garanții cu privire la respectarea integrității datelor cu caracter personal ale cetățenilor.

Deci, Ministerul de Interne devine un mic Dumnezeu, că se încalcă și dreptul la proprietate privată, asta e destul de limpede.
Comisia pentru Drepturile Omului a dat aviz negativ, mda, ca și cum ar mai conta”, a comentat Mircea Badea, în cadrul emisiunii În gura presei.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close