Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cea mai sănătoasă carne: ”Are puține calorii și este foarte bună pentru creier!”

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cea mai sănătoasă carne: ”Are puține calorii și este foarte bună pentru creier!”

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că grăsimile sunt extrem de importante pentru organismul și pentru creierul nostru și nu ar trebui să ne privăm de ele.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre cea mai sănătoasă carne: ”Are puține calorii și este foarte bună pentru creier!”
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    18 Mar 2024   •   12:40

Cu toate acestea, nu orice grăsimi sunt benefice. Dimpotrivă, chiar, unele pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. 

Renumitul neurochirurg, Alexandru Vlad Ciurea, a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care sunt grăsimile pe care chiar trebuie să le consumăm pentru a ne menține sănătoși. 

”La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier.

În avocado se găsesc doar grăsimi bune!

În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine și acel Omega, care are două forme de colesterol: forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic!

Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

”Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri.

Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.  

iTHINK cu Iusti Fudulu revine, din 24 Martie, la Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea carne
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close