Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi avertizări meteo de ploi şi ninsori de la ANM! Care sunt zonele vizate de cod portocaliu de vreme rea

Noi avertizări meteo de ploi şi ninsori de la ANM! Care sunt zonele vizate de cod portocaliu de vreme rea

ANM a emis noi atenționări de cod galben de ploi, ninsori și vânt, iar de la ora 18:00 va fi valabilă și o avertizare cod portocaliu. Care sunt zonele vizate.

Noi avertizări meteo de ploi şi ninsori de la ANM! Care sunt zonele vizate de cod portocaliu de vreme rea
Sursa foto: Colaj Pexels
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2023   •   17:15

"Într-adevăr, vorbim de sisteme noroase care vor determina ploi temporare în toate regiunile în această după-amiază, dar și mâine până spre joi după-amiază.

Adevărat în restrângere până la finalul acestui interval până joi regiunile estice, dar până atunci vor determina cantități importante de apă în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului peste 25-30 de litri pe metru pătrat și mai mari de atât în zonele vizate de cod galben și portocaliu.

ANM, prognoza meteo: Zone vizate de Cod galben de ploi

Vorbim de o atenționare meteorologică cod galben ce vizează cantități importante de apă peste 25-30 izolat peste 40 de litri pe metru pătrat în zona de nord a Olteniei, local în Muntenia și în sud-vestul Moldovei.

ANM, prognoza meteo: Zone vizate de Cod portocaliu de ploi

Dar și o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează cantități mai mari de atât peste 50-60 de litri pe metrul pătrat în județele Prahova, Buzău și Vrancea, precum și în zona montană a județului Dâmbovița.

În aceste zone se vor acumula aceste cantități într-un interval totuși destul de mult de mare de timp, din această după-amiază până mâine seară pentru că ploile vor apărea temporar.

Nu va ploua constant de astăzi până mâine seară în zonele respective.

Ar trebui subliniat și faptul că la munte vom avea precipitații în general sub formă de ninsoare, la altitudini de peste 1000 de metri astfel încât în condițiile în care vom avea și cantități importante de apă.

Vorbeam de peste 30-40 de litri pe metrul pătrat se va depune un strat consistent de zăpadă, cu precădere în zona Carpaților Meridionali.

ANM, prognoza meteo. Vremea în România

Dacă ne raportăm la aspectul termic, acesta va fi totuși unul peste normalul perioadei, cu temperaturi maxime până la finalul săptămânii chiar cu ușoare variații de la o zi la alta, în marea majoritate între 2-3 până la 9-10 poate ușor mai ridicate 11-12 în zona de sud-est a teritoriului, acestea fiind, repet, mai ridicate decât în mod normal a avea la această dată, respectiv - 3 - 2 în depresiuni, 3-4 cel mult 5 grade pe litoral.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în Bucureşti

Şi în zona Capitalei, sisteme noroase vor fi active atât astăzi la noapte, cât și mâine vor determina ploi ce vor acumula pe tot acest interval cantități de peste 20-25 de litri pe metrul pătrat.

De altfel de bun augur pentru momentul acesta, pentru că știm bine, avem un deficit de umezeală în sol care va mai fi acoperit cu aceste ploi", a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close