Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cine sunt şi ce averi au oligarhii ruşi, supuşi sancţiunilor de blocare totală, în Marea Britanie

Cine sunt şi ce averi au oligarhii ruşi, supuşi sancţiunilor de blocare totală, în Marea Britanie

În timp ce Rusia bombardează Ucraina, palatele și grădinile oligarhilor ruşi din Marea Britanie nu au arătat niciodată mai bine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   19:13

Jurnaliștii se întreabă cât de eficiente sunt sancțiunile impuse de guvern, punerea sub sechestru a caselor și activelor, atâta timp cât oligarhii cheltuiesc în continuare averi pentru a le întreține.

Proprietatea Witanhurst, deținută de oligarhul rus Andrey Guryev, care este cea de-a doua cea mai mare reședință a Londrei, după Palatul Buckingham, are 25 de dormitoare și sala de bal cu tavan aurit și valorează 300 de milioane de lire sterline.

Fotografiile recente făcute arată că gazonul conacului a fost tuns cu grijă în dungi, florile sunt îngrijite, tufele tunse la perfecțiune, chiar și grădina de legume a fost proaspăt săpată și semănată.

Oligarhul Guryev a fost sancționat în urmă cu un an și se află în Rusia.

Citește și: Un important milionar dezvăluie reţelele din sistem şi biroul unde se împărţeau banii

Casa din Highgate, denumită Beechwood House, de 90 de milioane de lire sterline a lui Alisher Usmanov arată la fel de bine.

Terenul de zece acri este îngrijit iar peluza a fost împodobită cu un pat de flori.

Usmanov mai are o proprietate în Surrey, Sutton Place, de 30 de milioane de lire, unde oligarhul face chiar si renovări și schele au fost montate recent. Proprietatea are mai multe biblioteci și o piscină.

Casa Athlone este deținută de oligarhul Mikhail Fridman.

Valoarea acesteia după renovare a urcat la 105 milioane de lire sterline.

Friedman e printre foarte puținii oligarhi care au rămas la Londra și trebuie să ceară permisiunea Guvernului pentru a accesa fonduri din conturile sale pentru a-și acoperi costurile de trai.

Nu se cunoaște suma accesată lunar dar în cazul unui alt oligarh aceasta a fost în valoare de 60 de mii de lire sterline lucru care a stârnit un scandal în presa britanică.

×
Subiecte în articol: oligarhi ruși Marea Britanie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close