Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bogdan Chirieac: "Rolul scandalului de la Parlament este promovarea AUR în sondaje. Au preluat tactica USR"

Bogdan Chirieac: "Rolul scandalului de la Parlament este promovarea AUR în sondaje. Au preluat tactica USR"

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a comentat, la News Hour with CNN, acțiunile violente verbal și fizic, declanșate de AUR în exteriorul și în plenul Parlamentului, sub pretextul protestelor față de proiectul Legii de prevenire a separării copilului de familie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   18:53

Formațiunea condusă de George Simion a adus circa 200 de protestatari în fața Palatului Parlamentului, care i-au agresat pe deputații Ludovic Orban și Csoma Botond.

Aceștia au fost nevoiți să se deplaseze pe jos, prin fața celor aduși de AUR, după ce la intrarea în Camera Deputaților s-au activat măsuri de securitate și s-a blocat accesul.

Măsurile de securitate au fost dispuse ca urmare a faptului că șefa organizației Botoșani, Ariadna Cîrligeanu, a fost prinsă cu patru vârfuri de cartușe trase asupra sa, în timp ce încerca să intre în sediul forului legislativ.

Citește și: Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!” | Totul a fost filmat

"Scandalul de astăzi, de la Parlament, servește promovării acestui partid. Sunt convins că după evenimentul din această dimineață - și pe PLx - 145 (proiectul privind prevenția separării copilului de familie, n.r.) scandalul nu s-a stins - AUR va obține în continuare voturi, procente.

N-am nicio îndoială că lucrurile nu stau în acest fel. Faptul că se demonstrează în fața Parlamentului este absolut în regulă, cu o singură condiție: demonstrația să nu devină violentă.

Faptul că s-a făcut scandal în interiorul Parlamentului este o tactică politică pe care am aflat-o din 2016 de la USR.

Din fericire, USR-ul  a abandonat-o după 2020, dar iată, este preluată de AUR. La vremea respectivă, societatea civilă aplauda tactica USR-ului, care făcea scandal în Parlament. În comisia juridică, dl. Stelian Ion venea cu o boxă mare și nu se puteau desfășura lucrările, se dormea prin Parlament, se filmau unii pe alții, se adresau invective și societatea civilă era foarte mulțumită.

Bogdan Chirieac: "AUR a adoptat tacticile abandonate de USR"

După ce s-a întâmplat acest lucru, iată, un alt partid politic din România adoptă aceeași tactică. Rezultatul este o mediatizare intensă.

De astăzi de dimineață, toată presa din România, de toate felurile - TV, online, radio și așa mai departe, rețelele sociale - nu vorbește decât despre AUR.

Și acum, ușor-ușor, își face loc PLx - 145 (proiectul împotriva căruia AUR și-a mobilizat susținătorii la Parlament), care, se pare, are niște prevederi intens contestabile.

E foarte sensibilă pentru români această lege, fiindcă e vorba despre copiii românilor.

Orice copil în România poate fi băgat, vrând - nevrând, într-o bază de date și, chipurile, îl verifică statul (...)

Administrația din România este una dintre cele mai puțin competente din Uniunea Europeană. Ăla să verifice copiii românilor? Să fim serioși!", a spus Bogdan Chirieac la News Hour with CNN.

Foto: scenă din timpul protestului AUR de la Parlament, 10 mai 2023

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close