Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Afaceristul Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Afaceristul Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Omul de afaceri Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DNA Brașov. Procurorii îl acuză de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

Afaceristul Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   18:34

Milionarul din Brașov, cunoscut pentru afacerile în domeniul energiei, dar și în agricultură, a ajuns pe mâna procurorilor.

Împreună cu apropiaţii lui ar fi inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investită în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare investitorii.

De pe urma acestei scheme, au obținut aproximativ 700.000 de dolari.

Citeşte şi: Procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux, după percheziţiile făcute acasă la milionarul Călin Donca

Milionarul a ajuns pe mâna procurorilor. Una dintre infracţiunile de care este acuzat este că a folosit acte false să scoată dintr-o firmă peste 1,7 milioane de dolari. Iar cu o parte din aceşti bani şi-a cumpărat bunuri de lux.

De altfel, este un personaj obişnuit cu luxul.

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close