Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Risc de holeră în Marea Neagră! Anunţ de ultimă oră al autorităţilor

Risc de holeră în Marea Neagră! Anunţ de ultimă oră al autorităţilor

Anunţ important al inspectorilor de mediu după distrugerea barajului din Ucraina. Este sau nu România în pericol de izbucnire a epidemiei de holeră?

Risc de holeră în Marea Neagră! Anunţ de ultimă oră al autorităţilor
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2023   •   19:25

După ce Organizația Mondiala a Sănătății a anunțat ca în Ucraina este posibilă apariția unor focare de holeră, ca urmare a dezastrului provocat de distrugerea barajului, autoritățile din România vin să liniștească populația. 

La nivelul ţării noastre nu a fost primită nicio alertă din partea organismelor internaționale privind riscul răspândirii unor boli cu transmitere digestivă. 

Autoritățile susțin că prelevează probe din apă potabilă, precum și din alimente care sunt vândute în piețele din regiunea ucraineană, astfel, în cazul în care vor apărea probleme să se poată interveni din timp. 

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 475 | Creşte bilanţul inundaţiilor cauzate de distrugerea barajului Kahovka

Dacă în urma analizelor rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populaţia va fi înştiinţată iar îmbăierea va fi interzisă.

Specialiştii INSP au anunţat că urmăresc permanent site-urile şi recomandările oficiale şi pot reacţiona în cazul în care există posibilitatea unei contaminări neaşteptate a unor factori de mediu.

Vă amintim că barajul hidroelectric Kahovka, situat într-o zonă aflată sub controlul Rusiei, a fost distrus pe 6 iunie.

Barajul distrus a inundat sute de kilometri pătraţi în aval, ceea ce a determinat evacuarea a mii de locuitori şi a provocat temeri cu privire la un dezastru atât umanitar, cât şi ecologic.

×
Subiecte în articol: holera Marea Neagrã baraj Ucraina
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close