Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România revine în elita gimnasticii mondiale. Antena 3 CNN a participat la ultimul antrenament din acest an al sportivelor

România revine în elita gimnasticii mondiale. Antena 3 CNN a participat la ultimul antrenament din acest an al sportivelor

După o pauză de 12 ani, România va avea echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice de la Paris. Antena 3 CNN a participat la ultimul antrenament din acest an al sportivelor și vă aduce în dar o poveste despre ambiție și despre curaj.

România revine în elita gimnasticii mondiale. Antena 3 CNN a participat la ultimul antrenament din acest an al sportivelor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mădălina Ignat    |    25 Dec 2023   •   22:08

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda sunt gimnastele noastre care ne-au adus calificarea.

Asta, sub îndrumarea atentă a antrenorilor: Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu și Daymon Jones, o echipă sudată care dovedește că România mai face parte din elita gimnasticii mondiale.

Antena 3 CNN a participat la ultimul antrenament din acest an al sportivelor și vă aduce în dar o poveste despre ambiție și despre curaj.

Este trei după-amiaza, iar pe fetele de la gimnastică le găsim la Izvorani, la ultimul antrenament din acest an.

Serioase, concentrate și cu multă dorință de reușită, gimnastele ascultă atente fiecare indicație venită din partea antrenorilor care le pregătesc pentru Jocurile Olimpice.

”Când am aflat că ne-am calificat la Olimpiadă, am fost foarte bucuroase și i-am sărit mamei în brațe. Am început să plângem amândouă de bucurie, pentru că toată munca noastră a dat roade. Când am aflat că sunt numărul unu, a fost foarte mândră de rezultatul meu. Eu, când eram mică, îmi doream să ajung aici și am ajuns. Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem la Jocurile Olimpice pentru că știe el de ce”, a declarat gimnasta Sabrina Voinea.

Este un drum dificil, cu sacrificii multe, dorul de casă fiind poate cel mai greu de îndurat.

”Este un sacrificiu pe care îl facem, care ni-l asumăm. Cu înțelegerea familiei, continui să fiu plecat în cantonamente, să fiu plecat, să merg poate o dată pe lună acasă. Acum n-am mai fost de două luni și ceva acasă”, povestește antrenorul Florin Cotuțiu.

Fetele mai spun că merg o dată pe an acasă, de Crăciun. În rest, familiile acestora le vizitează o dată la o lună sau la două, după cum pot.

În echipă însă au găsit cea de-a doua familie și știu că împreună pot să depășească orice obstacol.

”Orice sportivă, oricât de bună ar fi, nu are șanse să ajungă să facă un rezultat dacă nu are în spate o echipă. O echipă, în primul rând, înseamnă susținere. Ele se susțin una pe alta foarte mult, dar mai mult decât atât înseamnă că demonstrezi că ai un sistem. Pentru că o floare poate să găsească oricine, cinci sau șase flori - mai greu”, a declarat antrenoarea Corina Moroșan.

La Jocurile Olimpice de la Paris vor participa cinci sportive. Miza este una uriașă, însă fetele știu sigur un lucru: indiferent de rezultat, rămân împreună.

×
Subiecte în articol: gimnastica lot gimnastica olimpiada paris
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close