Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Continuați să-i ajutați!" | Mesajul transmis de Papa Francisc în Ungaria, în fața a 100.000 de oameni

"Continuați să-i ajutați!" | Mesajul transmis de Papa Francisc în Ungaria, în fața a 100.000 de oameni

Papa Francisc și-a încheiat vizita în Ungaria, după trei zile în care localnicii, dar și credincioșii veniți de departe, s-au putut bucura de prezența liderului de la Vatican.

de Andreea Borboros    |    30 Apr 2023   •   21:06

"La aeroportul din Budapesta, Katalin Novák, președinta Ungariei, a ținut să fie prezentă la momentul în care Papa Francisc le spune rămas bun credincioșilor.

Încă din prima zi a vizitei în Ungaria, Francisc a ținut să precizeze în fața autorităților statului că este îngrijorat de pericolul naționalismului, un curent aflat în ascensiune în Ungaria și în Europa.

Presa internațională a remarcat criticile subtile pe care suveranul pontif i le-a adus premierului Viktor Orban și politicilor acestuia.

Citește și: Un semn spectaculos a apărut pe cer în timpul vizitei Papei Francisc în Ungaria | "Un miracol!"

Sâmbătă, în fața celor peste 10.000 de tineri veniți să-l vadă pe arena sportivă din Budapesta - între care și unii sosiți din România - Papa s-a arătat extrem de bucuros. 

El le-a transmis, cu zâmbetul pe buze, un mesaj celor prezenți: anume, să-și trăiască viața în mod concret, și nu virtual, așa cum se întâmplă tot mai frecvent, în condițiile în care mulți nu se pot sustrage dependenței de telefoanele mobile.

În ultima zi pe pământul Ungariei, Francisc a oficiat Sfânta Liturghie în piața din fața Parlamentului, în prezența a peste 100.000 de credincioși.

El le-a cerut acestora să continue să îi ajute pe refugiații din Ucraina, tema războiului pornit de Rusia fiind, de altfel, pe agenda discuțiilor Papei cu oficialitățile ungare.

Vizita pe parcursul a trei zile în Ungaria a fost cea de-a 41 călătorie apostolică a pontificatului papei Francisc", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close