Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Povestea fabuloasă a viceprimarului din Caraş-Severin săltat de Interpol pentru infracțiuni în SUA: " Lumea numai la el mergea"

Povestea fabuloasă a viceprimarului din Caraş-Severin săltat de Interpol pentru infracțiuni în SUA: " Lumea numai la el mergea"

În timp ce americanii îl căutau prin Interpol şi prin Departamentul de Justiţie de peste ocean, un român din Caraş-Severin administra o comună.

de Ştefan Petrică    |    10 Feb 2023   •   19:07

Viceprimarul comunei Varadia din Caraş-Severin a fost săltat cu mascați și arestat, urmează să fie extrădat în Statele Unite, bărbatul fiind căutat din 2017.

Acesta este acuzat că alături de alte șase persoane ar fi furat de la aproape 500 de victime un milion și jumătate de dolari.

Comunitatea din Caraş Severin îi ia apărarea și spune că primarul l-ar fi turnat.

"Nu crede nimic și chiar sunt un prieten apropiat al dânșilor și cunosc situația", a declarat un localnic din comuna Varadia.

Citeşte şi: A fost prins cel mai căutat traficant de fiinţe umane din lume

"Lumea care mergea la Primărie, numai la el mergea. Și ca să-i facă rău, au trimis din România în Statele Unite un email și l-au denunțat", a mai declarat un localnic. 

Pe 3 februarie a fost luat pe sus, iar o zi mai târziu Curtea de Apel Timișoara l-a arestat 30 de zile pentru a fi extrădat în Statele Unite ale Americii.

"Sunt 2 mandate de arestare provizorii emise de către autoritățile din America prin care se cere extrădarea clientului meu. El nu este un om condamnat, ci este într-o cercetare penală", a declarat Cosmin Boloşin, avocatul viceprimarului. 

Potrivit instanței, Dorin Racu, fost Munteanu, este cercetat în Statele Unite, în două dosare cu 10 capete de acuzare, urmând a fi judecat.

"Viceprimarul fost încă de la început de acord cu extrădarea, atât în fața procurorului, cât și a judecătorului", a mai declarat avocatul Cosmin Boloşin.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite spune că gruparea din care Racu făcea parte ar fi prejudiciat circa 500 de americani cu aproape un milion si jumătate de dolari.

Una dintre schemele folosite, spun anchetatorii de peste ocean, este cea a clonării unor anunțuri.

Concret, sumele pe care ar fi trebuit să le încaseze proprietarii unor obiecte, chiar și mașini, postate pe site-uri la vânzare, intrau în buzunarele falsificatorilor.

O altă metodă era cea a clonării cardurilor.

Dacă va fi găsit vinovat, viceprimarul PNL ar putea primi o pedeapsă de 115 ani de închisoare.

 

×
Subiecte în articol: viceprimar Interpol
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close