Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Programul Casa Verde 2023. Datele personale ale celor înscriși pentru fotovoltaice, scurse la o firmă

Programul Casa Verde 2023. Datele personale ale celor înscriși pentru fotovoltaice, scurse la o firmă

Scurgere de informaţii în programul ''Casa Verde Fotovoltaice''. O firmă din Voluntari îi sună pe cei înscriși să le instaleze panouri solare, deși datele ar trebui să fie secrete, iar Administrația Fondului pentru Mediu nu a publicat încă lista instalatorilor acreditați.

Programul Casa Verde 2023. Datele personale ale celor înscriși pentru fotovoltaice, scurse la o firmă
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   19:44

Corpul de Control al Ministerului Mediului a fost trimis să verifice posibile scurgeri de informații în ceea ce privește programul Casa Verde 2023, fiind sesizate anumite probleme.

Concret, mai multe persoane au fost sunate de anumite firme pentru a le prezenta oferte de instalare a panourilor solare, în ciuda faptului că datele ar fi trebuit să fie secrete.

De asemenea, Administrația Fondului pentru Mediu nu a publicat încă lista instalatorilor acreditați, iar datele cu caracter personal ale celor înscriși în program, cum ar fi numele și numărul de telefon, nu sunt publice.

Astfel, aceste practici se dovedesc contrare procedurii oficiale de acordare a banilor, care arată că listele care conțin datele beneficiarilor pot fi accesate de instalatori doar după ce aceștia au fost aleși de beneficiari pentru executarea lucrărilor.

Citește și: Sute de oameni au fost mutați din centrele pentru persoane cu dizabilități. Peste 70 au avut nevoie de internare

 

 

 

×
Subiecte în articol: Casa Verde Fotovoltaice 2023
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close