Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Silvio Berlusconi, aplaudat pe ultimul drum de mulţimea adunată în faţa Domului din Milano

Silvio Berlusconi, aplaudat pe ultimul drum de mulţimea adunată în faţa Domului din Milano

Peste zece mii de oameni au asistat, la Milano, la slujba funerară oficiată pentru Silvio Berlusconi, fostul premier italian care a murit luni, la 86 de ani, la aproximativ două luni după ce a fost confirmat public faptul că suferă de leucemie.

Silvio Berlusconi, aplaudat pe ultimul drum de mulţimea adunată în faţa Domului din Milano
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   19:26

Numărul celor prezenți, miercuri după-amiază, în Piața Domului, a fost supraestimat inițial de presa italiană și de cea europeană, care au anticipat participarea a 20.000 de oameni.

Berlusconi a avut parte de funeralii de stat iar miercuri a fost declarată zi de doliu național în Italia.

Premierului Giorgia Meloni şi președintele italian Sergio Mattarella au fost printre liderii politici care au participarea la ceremonia de la Domul din Milano.

Presa internațională a notat și prezența premierului Ungariei, Viktor Orban.

Citește și: După moartea lui Berlusconi, urmează lupta pentru împărțirea miliardelor fostului prim-ministru

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului om politic a fost adus sub escorta poliției de la Villa Arcore, reședința aflată la 33 de kilometri distanță de Milano.

La apariția cortegiului funerar, oamenii au aplaudat spontan.

În timp ce sicriul era purtat pe umeri de soldați către intrarea în catedrală, susținătorii lui Berlsuconi au scandat "Există un singur președinte!"

Ceremonia funerară a fost oficiată de Arhiepiscopul de Milano, monseniorul Mario Delpini.

Ce lasă în urmă Silvio Berlusconi

Lui Berlusconi îi supraviețuiește iubita sa în vârstă de 33 de ani, Marta Fascina, cu care a organizat un simulacru de nuntă, anul trecut.

De asemenea, fostul om politic lasă în urmă două foste soții și cinci copii, dintre care unii au ajutat la conducerea imperiului său de business.

"După slujba de la Domul din Milano, trupul neînsuflețit al lui Silvio Berlusconi va fi incinerat, conform dorinței exprimate de familia fostului premier.

Urna funerară va fi depusă la Villa Arcore, unde mama și sora fostului om politic au parte de odihna veșnică", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.
 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close