Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Soția lui Zelenski a pledat cauza Ucrainei în fața Congresului SUA: "Acesta este marele adevăr al vieților noastre"

Soția lui Zelenski a pledat cauza Ucrainei în fața Congresului SUA: "Acesta este marele adevăr al vieților noastre"

În Congresul American, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a susținut discurs istoric, și a arătat poze ale copiilor uciși în războiul din Ucraina.

Soția lui Zelenski a pledat cauza Ucrainei în fața Congresului SUA: "Acesta este marele adevăr al vieților noastre"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2022   •   19:11

”Este o zi foarte importantă pentru mine și pentru țara mea, iar astăzi, doresc să mă adresez dumneavoastră în calitate de politicieni și reprezentanți ai partidelor dumneavoastră, precum și în calitate de mame și tați. Nu doresc să mă adresez dumneavoastră în calitate de Primă Doamnă, ci în calitate de fiică și mamă.

Indiferent de ce poziții și titluri obținem în viețile noastre, în primul rând vom rămâne parte a familiilor noastre. Întotdeauna vom rămâne copiii părinților noștri și indiferent cât de bătrâni suntem, ei ne iubesc.

Întotdeauna suntem părinți pentru copiii noștri și indiferent ce se întâmplă cu ei, mereu vor rămâne copiii noștri.

Acesta este marele adevăr al vieților noastre. Familia noastră reprezintă întreaga lume pentru noi și facem tot ceea ce putem pentru a-i păstra alături de noi și suntem foarte fericiți atunci când reușesc în viață.

Plângem atunci când nu putem să-i ajutăm, avem inimile frânte atunci când lumea noastră este distrusă în fața ochilor noștri de acest război. 

Aceasta este Liza.

Am cunoscut această fetiță înainte de Crăciun, atunci când ne pregăteam să trimitem felicitări copiilor. Îmi amintesc de ea ca și cum ar fi aici lângă mine. Era atât de plină de viață și îi plăcea atât de mult să se joace.

Liza avea doar 4 ani și știți că nu mai este alături de noi acum. Acesta este căruciorul ei.

Pe data de 14 iulie Lisa a fost ucisă de către o rachetă rusească în urma unui atac cu rachete în orașul Vinița, în centrul Ucrainei. 25 de oameni au fost uciși, aproape 200 au fost răniți.

Mama Lizei se află în stare gravă și timp de câteva zile nimeni nu a îndrăznit să-i spună că i-a murit fiica”.

Trei copii au murit când rachetele rusești au lovit centrul orașului Vinița. Liza era unul dintre ei. Mama micuței, Irina Dimitreva a fost grav rănită în atac.

23 de persoane și-au pierdut viața, iar alte opt sunt încă date dispărute. Alte zeci de persoane se află încă în spital.

Miercuri, 20 iulie 2022 / 20:48:05

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, face apel în Congresul SUA pentru mai multe arme

 Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a prezentat o filmare cu un un băiețel de trei ani care se află acum în Germania și învață cum să folosească proteze.

"Câți copii ca el sunt în Ucraina? Câte familii ca aceasta pot fi încă distruse de război? Acestea sunt "Jocurile Foamei" ale Rusiei", a spus ea, făcând referire la o serie de romane și filme în care oamenii se vânează unii pe alții.

"Cer arme, arme care să nu fie folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a proteja casa cuiva și dreptul de a trăi în acea casă", a mai spus Zelenska.

"Răspunsul este chiar aici, în Washington D.C. ... Ajutați-ne să oprim această teroare împotriva ucrainenilor și aceasta va fi marea noastră victorie comună în numele vieții, al libertății și al căutării fericirii", a spus ea.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de 8 miliarde de dolari de la începutul războiului, inclusiv 2,2 miliarde de dolari în ultima lună, potrivit administrației Biden. Membrii Congresului au spus că sunt gata să autorizeze mai mult.

"Ei nu cer soldați americani. Ei cer arme americane. Cred că acum este momentul să punem la punct un alt pachet de ajutor pentru a merge până în 2023 cu o ofertă de arme avansate și asistență economică pentru a rămâne în luptă", a declarat senatorul republican Lindsey Graham după discurs.

Președintele ucrainean declarase că se așteaptă la "rezultate semnificative" în urma întâlnirilor soției sale de la Washington. Ea s-a întâlnit marți, la Casa Albă, cu președintele Joe Biden și cu prima doamnă a SUA, Jill Biden.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close