Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Studenții de la Academia de Poliție din București învață în sala de sport și cantină: "S-a lucrat de mântuială"

Studenții de la Academia de Poliție din București învață în sala de sport și cantină: "S-a lucrat de mântuială"

1.500 de studenţi ai academiei de poliţie s-au trezit cu camerele de cămin inundate şi au fost nevoiţi să se mute din cauza igrasiei. Mai mult, cursurile se fac în sala de sport sau în cantină, după ce sălile au fost închise. Academia se confruntă şi cu un deficit masiv de personal. Viitorii ofiţeri spun că au depus zeci de sesizări însă, până acum, nimic nu s-a rezolvat. Nici măcar problemele cu mâncarea. Asta deşi 63 dintre colegii lor au ajuns săptămâna trecută la spital cu toxiinfecţie alimentară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   19:16

"Am avut cursuri inclusiv în sala de sport sau la cantină, atunci când se curăța usturoi pentru masa de prânz. Sesizările venite din partea studenților nu sunt luate în serios", a declarat un elev. 

Astfel se desfășoară cursurile la Academia de Poliție Alexandru Iona Cuza din București. Reprezentanții Instituției au explicat că această măsură a fost dispusă având în vedere renovările de amploarea care au loc în această perioadă. 

"Faptul că este o soluție temporară nu scuză cu nimic că ții niște studenți la 7 grade Celsius, în condiții de gălăgie pentru a desfășura o procesiune educațională. E clar că se putea găsi o soluție care permitea ca aceste cursuri să se desfășoare în condiții decente", a declarat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol. 

Citește și: Europol, noi acuzaţii la adresa conducerii Academiei de Poliţie: "Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților"

Probleme sunt și în camere de cămin. Tot din cauza unor lucrări de renovare, acestea au fost inundate, iar studenții au fost nevoiți să se mute în alte pavilioane din cauza igrasiei. 

"Săptămâna trecută, duminică seara, a fost această problemă cu infiltrațiile și vineri seară a fost din nou. S-a lucrat de mântuială, a mai precizat" studentul. 

Săptămâna trecută, 63 de elevi au ajuns de urgență la Spitalul Matei Balș. Toți aveau toxiinfecție alimentară. Până acum, situația pare că nu s-a îmbunătățit. Studenții spun că există o îmbunătățire cât de cât normală în privința porțiilor de mâncare, dar gustul lasă de dorit în continuare. 

În cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza sunt încadrați aproape 1.500 de studenți. 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close