Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tánczos Barna, după întâlnirea cu ursul: ”Nu se sperie, e anormal”

Tánczos Barna, după întâlnirea cu ursul: ”Nu se sperie, e anormal”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna s-a întâlnit cu ursul în drum spre București. După ce a postat un mesaj prin care a declarat că animalul va fi alungat, a fost criticat de internauţii. Ministrul le-a răspuns acestora, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Tánczos Barna, după întâlnirea cu ursul: ”Nu se sperie, e anormal”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   19:58

Ministrul Mediului le-a dat replica persoanelor care l-au criticat, după ce a afirmat că ursul cu care s-a întâlnit pe drumul său spre București va fi alungat, conform noului proiect de lege elaborat la Guvern.

Tánczos Barna susţine că are nevoie şi de sprijin din partea MAI pentru sancţionarea celor care culeg tone de fructe de pădure ilegal şi lasă animalele fără hrană.

”Am văzut un urs de la o distanță de 50-100 de metri. A fost o confirmare a faptului că sunt din ce în ce mai multe exemplare, care s-au obișnuit cu prezența omului. Nu se sperie, ceea ce este anormal.

Trebuie interzise toate mijloacele și încercările de atragere a acestor animale către zonele locuite, hrănirea artificială în zonele locuite.

Am început cu intervenția rapidă pentru salvarea vieților omenești. Este vorba de acel pachet de masuri care urmează să intre în Ședința de Guvern cât mai repede, iar pe parte de sancționare a hrănirii se lucrază și sper să fie gata cât mai repede.

Sunt grupuri de persoane care merg și zeci de kilometri pe terenuri, coboară și intră în pădure și zile întregi culeg fructe de pădure și agresează proprietarii de păduri si terenuri agricole. E un fenomen împotriva căruia trebuie să luptăm și avem nevoie și de sprijinul Ministerului de Interne”, a declarat Tánczos Barna la Antena 3.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a întâlnit cu ursul în drum spre Capitală

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat pe o rețea socială că, luni dimineața, în drum spre Capitală, a avut o întâlnire cu un urs, în localitatea Bixad, Covasna.

”Azi dimineață, în drum spre București, m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, scrie Tánczos Barna pe o rețea socială. 

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna urs
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close