Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Parlamentul României va avea o centrală inteligentă nepoluantă

Parlamentul României va avea o centrală inteligentă nepoluantă

Palatul Parlamentului va fi încălzit de o centrală inteligentă proprie și nepoluantă, care va funcționa pe un mix de hidrogen şi gaz.

Parlamentul României va avea o centrală inteligentă nepoluantă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2022   •   17:18

Investiţia, menită să bifeze componenta verde pe care pune accent Uniunea Europeană, ar urma să reducă cheltuielile cu până la 40%. Asta înseamnă sute de mii de lei economisiți lunar.

Parlamentarii vor să aibă în imensa clădire care este sediul mai multor instituții ale statului român o centrală pe gaz și hidrogen de înaltă eficiență care să livreze curent, căldură şi apă caldă pentru cele aproximativ 4.000 de camere din fosta Casă a Poporului.

Camera Deputaţilor plătește peste un sfert de milion de lei pentru a afla dacă este oportună instalarea centralei nepoluante. Decizia a fost luată după ce iarna trecută temperaturile din Parlament au fost apropiate de cele de afară.

Specialiştii Parlamentului spun că investiţia va aduce economii la facturile uriaşe plătite pentru Casa Poporului. Investiția ar reduce și expunerea la radon, un element toxic, care s-ar fi acumulat în cantități mari în pereții clădirii.

Centrala pe hidrogen şi gaz ar putea să fie instalată în maximum trei ani. Costurile, capacitatea și numărul de utilizatori urmează să fie stabilite în urma studiului de fezabilitate.

×
Subiecte în articol: Parlamentul Romaniei centrala
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close